nl
nl

Business

Controller (W&S)

Een van onze opdrachtgevers, actief in de energiemarkt in België, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van  een Business Controller voor een vast dienstverband.

Organisatie

Een koffie en een korte babbel met je collega’s en je bent klaar om je werkdag te starten. In het financieel team hangt al een fijne sfeer en je neemt plaats aan één van de vrije bureaus.Je werkt verder aan de presentatie die je deze week zal brengen op het Marketing en Sales en Customer Service leadership team. Je rapporteert er over de status van hun budget en je geeft hen de laatste inzichten van de nieuwe forecast.Honger! Tijd om te gaan eten. Je schuift in de Chill Out mee aan tafel bij je collega’s. Jullie praten even na over de quiz night waar jullie de avond ervoor aan deelnamen.Tijdens de teammeeting bespreek je de laatste status van een interessante campagne of project dat uitgewerkt wordt door de afdelingen waarvan jij de business controller bent. Je denkt samen met je collega’s na over de business case van het project. Nadien staat er nog een meeting op de planning met je collega’s van Marketing en Sales of Customer Services voor het opstellen van een goede forecast. Zo, dat was weer een interessante werkdag. Nu tijd voor wat ontspanning!

Functie

 • Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële sturing op de operationele kosten van de afdelingen Marketing & Sales en Customer Service.
 • Je volgt de business cases van de afdelingen op en je voert de nodige analyses uit. Je formuleert adviezen op basis van financiële en operationele informatie en je zorgt ervoor dat kosten inzichtelijk worden per afdeling en activiteit.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s van het Planning & Control team om de business maximaal te ondersteunen. Hierbij staat het uitwisselen van best practices, het optimaliseren van processen en het denken in operationele en commerciële ketens voorop.
 • Je zorgt voor een tijdige maand-, kwartaal- en jaarafsluiting en de nodige forecast rapportages. Ook ontwikkel je nieuwe financiële stuurinstrumenten. De accountingprocessen liggen bij jouw collega’s van Financial Accounting, zodat jij je kunt richten op je rol als business partner.
 • Je rapporteert aan de Planning & Control Manager. Daarnaast zal je nauw samenwerken en direct schakelen met het management team van Marketing & Sales en Customer Service.

Functie-eisen

 • Je behaalde een Master diploma in Finance en je hebt minimaal 8 jaar ervaring in een business controlling rol.
 • Je bent analytisch sterk en je bent in staat om overzicht en een helikopterview te bewaren.
 • Je bezit de nodige drive en je kan zelfstandig werken. Je signaleert verbeteringen en voert ze door.
 • We werken in een drukke en soms hectische omgeving die vraagt om veel eigen initiatief en inzicht. Je bent in staat om snel te schakelen met jouw collega’s en de business in een informele en collegiale sfeer.
 • Je bent een financiële sparringpartner met goede communicatieve skills en een grote dosis overtuigingskracht.
 • Ervaring in de energie- of telecomsector is een pluspunt.
 • Je hebt drive om onze business te leren kennen. Je bent de brug tussen Finance en de business waardoor je een groot deel van je tijd met hen in gesprek zal zijn.
 • Je beschikt over de nodige dosis vibe: je bent gedreven, enthousiast en positief ingesteld!
 • Je hebt een goede kennis van Microsoft Office tools zoals Word, PowerPoint, Excel en Outlook.

Aanbod

Informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. In een snel veranderende externe omgeving geef je samen met je team vorm aan grootschalige veranderingen. Een pittige klus, met uitdagende maar haalbare targets. We belonen je hiervoor met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt samenstellen.Een employment screening en een online assessment maken onderdeel uit van de procedure.Een vast arbeidscontract

 • We gaan voor een duurzame samenwerking. Je komt terecht in een aangename werkomgeving met een enthousiast en hecht team.
Een aantrekkelijke verloning &  voordelen
 • Goed werk moet evengoed beloond worden. Bovenop jouw aantrekkelijk salaris krijg je extra leuke voordelen.
De nodige ondersteuning
 • Je staat er niet alleen voor. Hulp nodig? We geven jou de juiste tools, opleiding, etc. Alles wat nodig is om de uitdagingen aan te gaan.
Een prettige informele werkomgeving
 • Eén met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. De vele innovaties in de markt creëren nieuwe marktkansen.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.