nl
nl

Business

Controller W&S

Een van onze opdrachtgevers, een semi publieke instelling, heeft DutchDare International gevraagd de werving & selectie te doen van een Business Controller.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een ambitieuze, relatief jonge organisatie, waar ruim 200 enthousiaste medewerkers werkzaam zijn. Deze rol is onderdeel van de directie Bedrijfsvoering die ondersteunend is aan het primaire proces. Je bent werkzaam onder de verantwoordelijkheid van de Directeur Bedrijfsvoering.

Functie

Je bent medeverantwoordelijk voor de planning & control cyclus en daaruit voortvloeiende producten, zoals begroting, jaarverslag en -rekening en voortgangrapportages. Je stelt investeringsplannen en prognoses op en helpt de organisatie te sturen op prestaties. Hiervoor stel je periodieke rapportages op, die inzicht geven in de realisatie ten opzichte van de gebudgetteerde kwantitatieve gegevens.Als Business Controller ben je niet alleen een expert op het gebied van cijfers, maar maak je ook de vertaalslag naar de bedrijfsstrategie. Je zet cijfers in om kansen te identificeren en bedrijfsprocessen efficiënter te maken. Dat betekent ook dat je snel tot de kern komt en bedrijfsdoelen effectief en inzichtelijk onderbouwt. Je beschikt over inhoudelijke kennis en begrijpt daardoor het verhaal achter de interne cijfers.Je ordent informatie, herkent patronen en signaleert opvallende wijzigingen en afwijkingen in data. Je analyseert de achterliggende oorzaken en adviseert over verbetermogelijkheden. Hierbij sta je garant voor de betrouwbaarheid van de gegevens. Net zoals voor het bestuur en het management, stel je ook voor externe ‘informatievragers’ maatwerkrapportages op. Denk aan het CBS, NVRD, Nedvang, LMA en Wecycle. Deze rapportages zijn voorzien van een bondige en heldere schriftelijke toelichting, zodat ook niet-financials snel tot de kern komen.

Functie-eisen

De ideale kandidaatJe hebt een relevante HBO-opleiding afgerond (Bedrijfseconomie, Business Management of vergelijkbaar) en bent een aantal jaar werkzaam in dit vakgebied. Je treedt adviserend op richting het management en bent in staat draagvlak te creëren. Hierbij heb je gevoel voor de verschillende verhoudingen in de organisatie, de processen rondom de dienstverlening en de organisatiebelangen vanuit de control functie. Jouw proactieve instelling, resultaatgerichtheid en analytische vermogen komen hierbij goed van pas. Met jouw sociale vaardigheden bevorder je de klanttevredenheid en de interne samenwerking.Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met (logistieke) bedrijfsprocessen en processen op het gebied van informatievoorziening. Je wilt je verder ontwikkelen om complexe vraagstukken met behulp van data te beantwoorden. Verder heb je kennis van management accounting, planning & control cyclus, Wet op het financieel toezicht (Wft), rapportagetools en (modelmatige) accounting oplossingen. Bij voorkeur vanuit ervaring in een gemeentelijke omgeving of bij een gemeenschappelijke regeling. 

Aanbod

Een organisatie met ambities, leuke collega’s en een uitdagende functie met uitzicht op een vast dienstverband. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen (opleiding, training en/of individuele begeleiding) en om eigen ideeën met collega’s te delen.Je ontvangt een salaris dat past bij de zwaarte van de functie (schaal 12, Cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties) en een pensioenregeling bij het ABP. In plaats van vakantietoeslag of een eindejaarsuitkering krijg je een vrij besteedbaar budget; het Individueel Keuze Budget (17,05% van het maandinkomen). Je kunt zelf kiezen hoe je dit geld besteedt en wanneer je het laat uitkeren.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.