nl
nl

Commercial Controller

B2B (W&S)

Een van onze opdrachtgevers, een internationale organisatie in de regio Antwerpen, heeft DutchDare International gevraagd de werving te verzorgen van een Commercial Controller B2B (W&S). Het betreft een vaste functie met een fulltime dienstverband.

Organisatie

Een koffie en een korte babbel met je collega’s en je bent klaar om je werkdag te starten. In het financieel team hangt al een fijne sfeer en je neemt plaats aan één van de vrije bureaus.Je werkt verder aan de presentatie die je deze week zal brengen op het B2B leadership team. Je rapporteert er over de status van hun budget en je geeft hen de laatste inzichten van de nieuwe prognose.Honger! Tijd om te gaan eten. Je schuift in de Chill Out mee aan tafel bij je collega’s. Jullie praten even na over de quiz night waar jullie de avond ervoor aan deelnamen.Tijdens de teammeeting bespreek je de laatste status van een interessant project dat uitgewerkt wordt door onze Innovatie afdeling. Je denkt samen met je collega’s na over de business case van het project. Nadien staat er nog een meeting op de planning met je collega’s van B2B en Sourcing ter voorbereiding van het volgende groot klanten contract. Zo, dat was weer een interessante werkdag. Nu tijd voor wat ontspanning!

Functie

 • In deze functie fungeer je als een departement overstijgende bruggenbouwer wanneer het aankomt op de projecten en business cases die  worden uitgewerkt. Je bent een ware business partner voor onze B2B- en Sourcing afdelingen en deelnemingen.
 • Je bent primair verantwoordelijk voor het coördineren van het prognose proces. Naast het jaarlijks budget wordt ook het jaarlijks resultaat ieder kwartaal herbekeken en wordt het lange-termijnplan twee keer per jaar bijgewerkt.
 • Je analyseert en evalueert business cases op een financieel niveau en je overlegt met de betrokken teams. Daarnaast sta je in voor de (financiële) opvolging en post-evaluatie hiervan.
 • Je bent samen met je collega de business partner voor B2B en werkt hiervoor nauw samen met B2B & Sourcing.
 • Je werkt mee aan de maandelijkse Gross Margin afsluiting, die moet resulteren in een Gross Margin boeking voor het Accounting departement.
 • Je werkt continue aan het verbeteren van de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de huidige financieel gerelateerde processen in samenwerking met de business (voornamelijk B2B en Sourcing).
 • Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse rapportage en variantie analyses met betrekking tot de bruto marge en werkkapitaal. Dit zowel naar het interne directie comité als naar de Groep.
 • Je rapporteert aan de Planning & Control Manager.

Functie-eisen

 • Je behaalde een Master diploma in Finance en je hebt minimaal 8 jaar ervaring in een business controlling rol.
 • Je bent analytisch sterk en je bent in staat om overzicht en een helikopterview te bewaren.
 • Je bent een financiële sparringpartner met goede communicatieve skills en een grote dosis overtuigingskracht.
 • Vanuit jouw rol in het voeren van sensitiviteitsanalyses en gross margin maandafsluiting is het belangrijk om ook interesse en affiniteit te vertonen met data analytics.
 • Ervaring in de energie- of telecomsector is een pluspunt.
 • Je hebt de drive om onze business te leren kennen. Je bent de brug tussen Finance en de business waardoor je een groot deel van je tijd met hen in gesprek zal zijn.
 • Je beschikt over de nodige dosis vibe: je bent gedreven, enthousiast en positief ingesteld!
 • Je hebt een goede kennis van Microsoft Office tools zoals Word, PowerPoint, Excel en Outlook.
 • BI kennis is pré.

Aanbod

 • Een vast arbeidscontract; we gaan voor een duurzame samenwerking. 
 • Een aantrekkelijke verloning en extralegale voordelen.
 • Goed werk moet evengoed beloond worden. Bovenop jouw aantrekkelijk salaris krijg je extra leuke voordelen (zoals o.m. firmawagen, maaltijdcheques, verzekeringen, etc.).
 • Je staat er niet alleen voor. We geven jou de juiste tools, opleiding, etc. Alles wat nodig is om de uitdagingen aan te gaan.
 • Je komt terecht in een aangename informele werkomgeving met een enthousiast en hecht team.
 • Eén met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor ondernemerschap. De vele innovaties in de markt creëren nieuwe marktkansen.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.