nl
nl

Corporate Financial Controller (W&S) – Zuid-Holland

Corporate Financial

Controller (W&S)

Een van onze opdrachtgevers, actief in de maritieme sector, heeft DutchDare International gevraagd de werving en selectie te doen van een Corporate Financial Controller. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en ben je graag verantwoordelijk voor het belangrijkste rapport richting de aandeelhouders, namelijk de externe jaarrekening en stel je graag diverse management rapportages en decision papers op voor o.a. de CFO, solliciteer dan. Het betreft een fulltime (40 uur/week) dienstverband.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Industrie - Overig
 • 40 uur per week
 • Vacature-ID:1483

Organisatie

Werken bij onze opdrachtgever betekent letterlijk een nieuwe horizon creëren op een zo duurzaam mogelijke manier. In een wereld waar bevolkingsgroei, toenemende wereldhandel, vraag naar (nieuwe) energie en klimaatverandering drijvende krachten zijn, word je uitgedaagd jouw stempel te drukken op complexe infrastructurele en maritieme projecten.  Je komt terecht in een team met 8 vak volwassen professionals. Een team dat een brede verantwoordelijkheid heeft, waarbinnen jij je kunt ontwikkelen en het leuk vindt met elkaar te sparren. 

Functie

Als Corporate (Financial) Controller ben jij verantwoordelijk voor HET belangrijkste rapport richting de aandeelhouders, de externe jaarrekening. Daarnaast stel je diverse management rapportages en decision papers op voor o.a. de CFO, schakel je met meer dan 250 collega’s (wereldwijd) uit de divisies en met corporate afdelingen zoals Treasury, Tax en het Financial Shared Service Center.Je controleert niet alleen maar, je creëert vooral. Jij zorgt ervoor dat de inhoud tot op de punt komma (en ver daarachter) kloppend is. Jouw rapport wordt door Raad van Bestuur gepresenteerd aan de buitenwereld. Een enorme impact en exposure, waarin jij in jouw rol veel verantwoordelijkheid, inhoud en “ownership” hebt. Het speelveld waarin jij je begeeft omvat interne klanten zoals collega’s wereldwijd werkzaam bij de divisies, bij corporate afdelingen en de CFO.In deze positie als Corporate (Financial) Controller ben je niet alleen bezig met terugkijken, jij kijkt ook vooruit in de vorm van budgettering en kwartaalprognoses. Hiermee is dit een mooie mogelijkheid om binnen een beursgenoteerde internationale, complexe en kapitaalintensieve organisatie, met zeer tastbare projecten en assets, inhoud en vorm te geven aan al jouw kennis en achtergrond. Dit doe je op een dusdanig hoog niveau, waarmee jij voor jezelf een uitstekende positie creëert om na een paar jaar door te stromen naar een andere interessante positie.Wat ga je doen als Corporate (Financial) Controller:

 • Het opstellen en interpreteren van rapportages en managementinformatie.
 • Het in teamverband aansturen van de planning- en controlcyclus.
 • Het ondersteunen van de business bij pre-kwalificaties.
 • Het oplossen van complexe consolidatievraagstukken.
 • De kwartaal- en (half)jaarafsluiting.

Functie-eisen

Jij kunt het verschil maken als Corporate (Financial) Controller als je het volgende meebrengt:

 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring.
 • Een afgeronde opleiding in Business Administration, Finance of Accounting & Control.
 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.