nl
nl

Financial Auditor – Rotterdam

Financial

Auditor

Een van onze opdrachtgevers, een semi-publieke instelling, heeft DutchDare International gevraagd de werving en selectie te doen van een Financial Auditor. De gevraagde inzet is fulltime.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Overheidsinstellingen - Veiligheidsregio
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1675

Organisatie

De afdeling Middelen & Control (M&C) bestaat uit circa 45 medewerkers, verdeeld over vijf teams, namelijk: Beleid & Kwaliteit, Business Control, Financieel Control, Financiën en Inkoop. Jij komt te werken in het team Beleid en Kwaliteit. Dit diverse team bestaat uit 8 collega’s met verschillende achtergronden, talenten en persoonlijkheden die betrokken en gedreven zijn in hun vakgebieden. De afdeling M&C is een relatief jonge afdeling die is ontstaan om de ambitieuze visie voor de komende jaren verder te ontwikkelen. Gericht op het verder ontwikkelen van de identiteit als een proactieve, bevlogen club die samen en eigenaarschap hoog in het vaandel heeft staan. Het betreft een organisatie die er toe doet. Een organisatie die zich ontwikkelt. Kortom; hier wil je werken!

Functie

Het gaat hier om een senior functie gaat waarbij je een regierol hebt en samenwerkt met collega’s die voor jou de controles gereed maken. Deze functie heeft hierbij een toetsende rol en geeft het eindoordeel af.

 • Opstellen van normen- en controlekaders: De auditor bepaalt de standaarden en procedures die binnen de organisatie moeten worden gehanteerd voor het beheer van de financiën. Dit omvat het vaststellen van richtlijnen voor het verwerken van transacties, het opstellen van financiële rapportages en het uitvoeren van interne controles.
 • Vertalen van landelijk beleid: De auditor vertaalt relevant landelijk beleid met betrekking tot financiën en controle naar de context van de veiligheidsregio. Dit zorgt ervoor dat de organisatie aan alle wettelijke en normatieve vereisten voldoet.
 • Opstellen van het interne controleplan: De auditor ontwikkelt en implementeert een plan voor interne controles. Dit plan beschrijft de processen die worden gebruikt om de naleving van de normen en procedures te waarborgen en om financiële risico's te identificeren en te mitigeren.
 • Optimaliseren van processen: De auditor werkt samen met de concerncontroller en de accountant om de financiële processen binnen de organisatie te optimaliseren. Dit kan leiden tot efficiëntere werkwijzen, lagere kosten en een betere beheersing van financiële risico's.
 • Adviseren over risico's: De auditor identificeert en analyseert financiële risico's die de veiligheidsregio kunnen treffen. De auditor adviseert het management over de beste manier om met deze risico's om te gaan, zoals door het implementeren van passende beheersmaatregelen.
 • Bijdragen aan integrale beeldvorming: De auditor draagt bij aan het creëren van een integraal beeld van de financiële positie en de prestaties van de veiligheidsregio. Dit kan nuttig zijn voor het management bij het nemen van strategische beslissingen.
Naast deze taken kan een financieel auditor bij een veiligheidsregio ook betrokken zijn bij diverse andere activiteiten, zoals het uitvoeren van fraudeonderzoeken, het geven van trainingen aan medewerkers over financiële controle en het deelnemen aan werkgroepen over financiële regelgeving. De werkzaamheden van een financieel auditor zijn cruciaal voor het waarborgen van de betrouwbaarheid van de financiële informatie van de veiligheidsregio en het beschermen van de organisatie tegen financiële risico's.

Functie-eisen

Om als financieel auditor bij een veiligheidsregio in Nederland goed te kunnen functioneren, moet je aan een aantal vereisten voldoen: Opleiding en ervaring:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau met Accountancy of aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis van de relevante wet- en regelgeving met betrekking tot financiën, interne controle en risicomanagement binnen de publieke sector is een pre.
 • Ervaring met het uitvoeren van interne controles en het opstellen van controleplannen is een voordeel.
 • Ervaring met het gebruik van relevante IT-auditsoftware is een pre.
 • Je bent tech-savy, ontwikkelingen als RPA worden ingevoerd. Je bent geinteresseerd en kunt beredeneren welke impact dit heeft op het control framework en daarmee jouw activiteiten.
Vaardigheden:
 • Analytisch vermogen en probleemoplossende vaardigheden.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Kennis van de Nederlandse taal is vereist.
 • Kennis van de Engelse taal is een pre.
 • Uitstekende sociale vaardigheden en de ability om met mensen om te gaan.
 • Flexibele en proactieve werkhouding.
 • Zelfstandig kunnen werken en in teamverband kunnen opereren.
Persoonlijke kenmerken:
 • Integriteit en betrouwbaarheid.
 • Nauwkeurigheid en oog voor detail.
 • Kritische instelling.
 • Goede timemanagementvaardigheden.
 • Stressbestendig.
Naast deze vereisten is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te werken in een dynamische en uitdagende omgeving. Je moet ook bereid zijn om te leren en je kennis up-to-date te houden. De functie van financieel auditor bij een veiligheidsregio is een veelzijdige en verantwoordelijke functie. Het is een uitgelezen kans om je analytische en probleemoplossende vaardigheden te gebruiken om een ​​bijdrage te leveren aan de veiligheid van de samenleving.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.  

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

 

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.