nl
nl

Financial Controller – Midden van het land

Financial

Controller

Een van onze opdrachtgevers, een creatieve organisatie, heeft DutchDare International gevraagd de werving & selectie te doen van een Financial Controller. Je kunt in deze vaste functie per direct starten. In eerste aanleg wordt een halfjaar contract aangeboden. Uiteraard is de intentie dit te verlengen.

Organisatie

Je geeft naast het zelfstandig vervullen van de eigen functie ook functioneel leiding aan meer junior collega’s en externen. De functie heeft niet alleen te maken met de eigen afdeling maar ook met de rest van de organisatie. 

Functie

DutchDare selecteert een Financial Controller, die integer, betrouwbaar en cijfermatig sterk is. Oog voor details en functioneren in een team is een must. Een controller die up-to-date is met wet- en regelgeving en openstaat voor voortdurende vernieuwing en verdieping van de eigen werkzaamheden. Iemand die bijdraagt aan een organisatie die in control is. Een greep uit de werkzaamheden:

 • Het uitvoeren en opstellen van analyses, begrotingen, prognoses, rapportages en jaarrekeningen.
 • Je verzamelt, analyseert en bewerkt relevante gegevens. 
 • Je draagt bij aan het tot stand komen van periodieke managementrapportages, de jaarrekening en de jaarbegroting ten aanzien van de financiële planning- en controlcyclus. 
 • Je voert specifieke financiële analyses uit, initieert audits en voert deze uit.
 • Je ontwikkelt en beheert managementinformatiesystemen, financiële systemen, processen en ondersteunende systemen. 
 • Je bewaakt geldende richtlijnen en kwaliteitsstandaarden en fungeert als gesprekspartner voor de accountant in het kader van de accountantscontrole.
 • Je voert control en analyses uit met betrekking tot begroting, prognoses en realisatie.
 • Je adviseert en ondersteunt de budgetverantwoordelijke en/of het Hoofd Control (gevraagd en ongevraagd) ten aanzien van het financieel-economisch beleid en bedrijfseconomische aspecten. 
 • Je informeert en adviseert de budgetverantwoordelijke over de financiële voortgang van projecten. Je hebt vanzelfsprekend een actieve breng- en haalplicht in deze. 

Functie-eisen

 • Jij hebt 2-5 jaar aantoonbare werkervaring als Controller in een uitdagende, creatieve omgeving
 • Jij bent een teamplayer die uitdagingen niet uit de weg gaat en kan wet- en regelgeving op een plezierige manier overbrengen aan de organisatie.
 • Jij hebt oog voor vernieuwing en ervaring met het implementeren van nieuwe control-tools.
 • Jij hebt ervaring met PowerBI.
 • Je hebt ervaring binnen een creatieve organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een reclamebureau, theater, online content creation, televisie of (TV) producenten.
Onze opdrachtgever streeft naar een inclusieve organisatiecultuur, waar iedereen zicht thuis voelt is en die de diversiteit van de maatschappij weergeeft. Werken in een divers samengesteld team werkt inspirerend en innovatief.Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.