nl
nl

Financial Controller (W&S) – Randstad

Financial

Controller (W&S)

Een van onze opdrachtgevers, een toonaangevend wetenschappelijk instituut en onderwijsorganisatie, heeft DutchDare gevraagd de werving en selectie te doen van twee Financial Controllers. Het betreft een vaste functie voor 38 uur per week.In de organisatie werken ruim 5.000 medewerkers en de jaarlijkse omzet is ongeveer 700 miljoen euro.

Organisatie

 • De directie Finance is verantwoordelijk voor de financiële strategie- en beleidsontwikkeling. Ook business control, procurement, treasury management, fiscaliteiten, verzekeringen en de (operationele) activiteiten op het gebied van financiële informatievoorziening en administratie worden door Finance verzorgd. De directie Finance bestaat uit een centrale organisatie (met onder andere de afdelingen Shared Service Centre, Business Control Concern, Financial Control) en decentrale Finance teams over de diverse beheerseenheden.
 • De werkzaamheden binnen de directie Finance zijn onderverdeeld in Financial Control, Business Control en Administratie. De Financial Control activiteiten worden centraal aangestuurd met als doel de financiële basisprocessen verder te uniformeren, te automatiseren en te optimaliseren. Business Control wordt decentraal aangestuurd waarbij meer tijd wordt ingeruimd ten behoeve van de adviesfunctie aan het primaire proces, de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten en voor het management.

Functie

Als Financial Controller ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, juist en volledig beheer van de financiële administratie en het verstrekken van de periodieke verantwoordingsinformatievoorziening van de beheerseenheden. Hierbij monitor je de realisatiecijfers en signaleer je afwijkingen ten opzichte van begroting en forecast.Je fungeert als brug tussen de administratie en business control. Het is jouw taak:

 • Proactief mee te denken om de administratie haar uitvoerende registratieve functie adequaat uit te laten oefenen.
 • Klantgericht te opereren om de Business Controllers meerwaarde te kunnen laten leveren aan de collega’s binnen/buiten Finance.
Tevens vervul jij zoals alle Financial Controllers op een specifiek terrein een specialistenrol organisatie breed, ben je betrokken bij veranderprojecten binnen Financial Control en heb je een proactieve rol in het doorvoeren van veranderingen gericht op het uniformeren van de verschillende financiële administraties.

Tot slot hoort ook de verantwoordelijkheid voor de financiële juistheid en volledigheid van de balansdossiers (inclusief technische analyses) en het onderhouden van contact met de externe accountant bij het takenpakket van de Financial Controller.

Functie-eisen

 • Je hebt ervaring met het optimaliseren en implementeren van (financiële) processen (AO/IC) en het verstrekken van richtlijnen, procedures en voorschriften met de (financiële) wetgeving als basis.              
 • Je hebt ervaring met het opstellen van financiële specificaties, gerelateerd aan de onderbouwing van het jaarrekening dossier.
 • Je vindt het leuk om (financiële) informatie te optimaliseren zodat het lijnmanagement de (financiële) processen adequaat kan beheersen.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren en opstellen van verschillende financiële en technische analyses gerelateerd aan financiële rapportages, begroting, projectdeclaraties en of jaarrekening.
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van control en accountancy, met minimaal 5 jaar werkervaring, waarbij het zelfstandig voeren van een administratie een vereiste is.
 • Je hebt kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving en administratieve organisatie.
 • Je bent in staat werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, maar kunt ook goed in teamverband functioneren.
 • Je hebt een initiatiefrijke, klantgerichte houding, stuurt op resultaat en beschikt over vaardigheden om te plannen en organiseren.
 • Je bezit een analytisch denkvermogen.
 • Je bent een expert op het gebied van IT tools zoals Power BI en Excel.
 • Je wil jezelf graag verder ontwikkelen op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak.
 • Je betrekt stakeholders en hebt gevoel voor organisatie en verschillende belangen.
 • Je bent in staat complexe zaken eenvoudig uit te leggen en kunt een brug slaan tussen collega’s binnen en buiten Finance.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.