nl
nl

Financial

Controller (W&S)

Een van onze opdrachtgevers, een publieke organisatie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Financial Controller. Het betreft een vaste baan. Ben jij die professional die cijfermatig sterk is en in staat is kritisch met de business mee te denken? Lijkt een combinatie van financiële advisering, risicomanagement en het maken van beleid jou de perfecte uitdaging? Dan hebben wij een hele mooie carrièrekans voor jou!

Organisatie

Je maakt deel uit van de afdeling Kwaliteit, Control en Audit (KCA). Het doel van deze afdeling is ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de (bedrijfs-)processen en beheersingsmaatregelen zodanig is geregeld dat het management continu inzicht heeft in de te lopen koers van het vastgestelde beleid, bedrijfsvoering en de uitkomsten hiervan zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin. Je werkt in het team “Financieel beleid en externe verslaggeving". Dit team bestaat uit 6 professionals en een coördinator die allen hun eigen kwaliteiten hebben en erg nauw met elkaar samenwerken.  

Functie

 • Je bent werkzaam binnen het team financieel beleid en externe verslaggeving. Je functie heeft zowel een beleidsmatige als financiële kant. Het team is gepositioneerd onder de concerncontroller en naast business control en draagt vanuit haar specialistische expertise (met daarin de functies externe verslaggeving, financial control, financieel beleid en verbijzonderde interne controle) bij aan de beheersing van de organisatie. Jij bent samen met nog een collega verantwoordelijk voor de bestuurlijke planning & control cyclus (zoals begroting, forecast en jaarrekening). Namens het team ben je samen met nog een collega het aanspreekpunt voor de accountant, gemeenten en de auditcommissie als het gaat om de begroting en de jaarrekening.
 • Je adviseert de concerncontroller bij het maken van beleidskeuzes, je doet voorstellen en denkt mee over alternatieven. Je adviseert vanuit je eigen analyse: met je constructief-kritische houding zet je jezelf neer als een daadkrachtig adviseur.
 • Daarnaast ben je aanspreekpunt op het gebied van risicomanagement. Hiervoor lever je in samenwerking met control een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van risicomanagement. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het beleid.
 • Je bent breed inzetbaar en de combinatie van financiële advisering, risicomanagement en beleid maakt deze functie interessant en uitdagend voor iemand die zich breder wil ontwikkelen!

Functie-eisen

Je bent cijfermatig onderlegd, analytisch sterk en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je kunt goed samenwerken met als doel de gezamenlijk producten tijdig te leveren. Hierbij is het goed kunnen delen van informatie en weten wie wat nodig heeft om het werk goed te doen van groot belang.

 • Je hebt een universitair werk- en denkniveau en een HBO- of universitaire opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie of vergelijkbaar.
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van financieel beleid, als financieel adviseur of financieel controller, opgedaan binnen een (semi-)publieke organisatie.
 • Je bent je stressbestendig en flexibel.
 • Je bent communicatief goed onderlegd, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Jij weet als geen ander hoe je digitaal moet werken en kunt goed omgaan met digitale informatie.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

 • Je werkt 36 uur per week. 4 keer 9 uur werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.973,- tot € 4.495,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een cursus volgen? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Wij hanteren een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioen.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit en kun je gebruikmaken van een fietsregeling.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.