085-833 2040

2 Financial Controllers/Analyst – Randstad

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, een toonaangevend wetenschappelijk instituut en onderwijsorganisatie, heeft DutchDare gevraagd de werving en selectie te doen van twee ambitieuze Financial Controller/Analyst. Het betreft vaste functies voor 38 uur per week.

In de organisatie werken ruim 5.000 medewerkers en de jaarlijkse omzet is ongeveer 700 miljoen euro.


NB: DutchDare International is ook aan het werven voor een andere Financial Controller bij deze opdrachtgever. In die vacature ligt de focus meer op AO/IB.

Organisatie

Binnen de organisatie is de directie Finance verantwoordelijk voor de financiële strategie- en beleidsontwikkeling. Ook business control, procurement, treasury management, fiscaliteiten, verzekeringen en de (operationele) activiteiten op het gebied van financiële informatievoorziening en administratie worden door Finance verzorgd.

De werkzaamheden binnen de directie Finance zijn onderverdeeld in Financial Control, Business Control en Administratie. De Financial Control-activiteiten worden centraal aangestuurd met als doel om de financiële basisprocessen verder te uniformeren, te automatiseren en te optimaliseren. Business Control wordt in de huidige situatie decentraal aangestuurd waarbij meer tijd wordt ingeruimd ten behoeve van de adviesfunctie aan het primaire proces, de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten en voor het management.


Het team

Het team van Financial Control is in beweging. Onder leiding van een bezielende manager zijn verbeteringen en veranderingen in de organisatie en haar processen in werking gezet. Voor dit ambitieuze team zijn we op zoek naar twee Financial Controllers/Analysts die de ambitie hebben het verschil te maken en zich verder te ontwikkelen. De kansen liggen er, de doorgroei mogelijkheden zijn er en je hebt ervaren en hoogopgeleide collega’s die je kunnen helpen je te ontwikkelen. Concrete doorgroeimogelijkheden binnen afzienbare tijd zijn in de organisatie eveneens aanwezig.Functie

Als Financial Controller/Analyst ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, juist en volledig beheer van de financiële administratie van de beheerseenheden en te ra.
Je fungeert als brug tussen de administratie en business control en het is jouw taak om:

  • proactief mee te denken om de (collega’s op de operationele) administratie de uitvoerende registratieve functie adequaat uit te laten voeren en
  • klantgericht te opereren om de business controller meerwaarde te kunnen laten leveren aan de collega’s binnen/buiten Finance.


Je ben als financial controller de linking-pin naar decentrale Finance teams. Binnen een Finance team heb jij veelvuldig contact met de business controllers over status, voortgang en bijzonderheden omtrent jouw specifieke aandachtspunt van die beheerseenheid. Daarnaast draag jij als financial controller zorg voor het beheer van een deel van de financiële cijfers van de beheerseenheden en de technische analyses en onderbouwing van de financiële cijfers bij de maand-, kwartaal en jaarafsluiting.

Tevens vervul je een proactieve rol in het doorvoeren van veranderingen gericht op het uniformeren van de verschillende financiële administraties.

Tot slot hoort ook de verantwoordelijkheid voor de financiële juistheid en volledigheid van de balansdossiers (inclusief technische analyses) en het onderhouden van contact met de externe accountant bij het takenpakket van de financial controller.


Functie-eisen

We zijn op zoek naar een financial controller die zichzelf herkent in het volgende profiel:

Werkervaring:

– Je hebt ervaring met het uitvoeren en opstellen van verschillende financiële technische analyses gerelateerd aan financiële rapportages, begroting, projectdeclaraties en of jaarrekening.
– Je hebt ervaring met het opstellen van financiële specificaties gerelateerd aan het onderbouwen van het jaarrekening dossier.
– Je vindt het leuk om (financiële) informatie te optimaliseren.
– Je hebt ervaring met het uitvoeren en opstellen van verschillende financiële technische analyses gerelateerd aan financiële rapportages, begroting, projectdeclaraties en of jaarrekening.

Opleidingsniveau en persoonlijke competenties:

– Je hebt HBO werk- en denkniveau, met minimaal 5 jaar werkervaring, waarbij het zelfstandig voeren van een administratie een vereiste is.
– Je hebt kennis en ervaring in het maken van analyses en schriftelijk periode rapportages.
– Je hebt een relevante opleiding en gedegen vakinhoudelijke kennis op het gebied van boekhouden/control.

– Ervaring in de accountancy en/of bij een grotere overheids-/non-profit organisatie is een pré.
– Je bent in staat werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, maar kunt ook goed in teamverband functioneren.
– Je hebt een initiatiefrijke, klantgerichte houding, stuurt op resultaat en beschikt over vaardigheden om te plannen en te organiseren.
– Je wil jezelf graag verder ontwikkelen op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak.
– Je betrekt stakeholders, hebt gevoel voor organisatie en verschillende belangen.
– Je bent in staat complexe zaken eenvoudig uit te leggen en kunt een brug slaan tussen collega’s binnen en buiten Finance.


Aanbod

  • Een werkomgeving, waarin ambitie en de wens om beter te worden in balans zijn met een gezonde work-life balance.
  • Een werkweek van 38 uur (fte.)
  • Een jaarsalaris van maximaal 57.000 euro, afhankelijk van ervaring en opleiding (bij een fulltime dienstverband). Dat is inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaringsniveau.
  • Je kunt afspraken maken over flexibele werktijden.
  • Je kunt je eigen beloningspakket samenstellen.
  • Je ontvangt een maandelijkse werkkostenbijdrage.
  • Er is een kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool.
  • Opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw –op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.