085-833 2040

Excel Specialist voor een budgetteringsmodel – Westen van Nederland

Introductie

Een van onze opdrachtgevers heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Excel specialist voor het verbeteren en uitbreiden van het huidige budgetteringsmodel. De inzet is 32 tot 36 uur per week voor een periode van minimaal 3 tot 6 maanden met een optie op verlenging.

Organisatie

Het bureau Financiën en Juridische Zaken ondersteunt het gehele bedrijfsproces bij de opdrachtgever, op financieel-economisch en juridisch terrein. Binnen het bureau zijn 27 functies verdeeld over vier taakvelden: Administratie, Business Control (BC), Inkoop en Juridische Zaken en Control. Het cluster Business Control heeft een belangrijke controlerende, informerende, adviserende en ondersteunende rol, zowel ten behoeve van het management als ten behoeve van het bureauhoofd. Daarnaast ontwikkelt het cluster voorstellen op het terrein van financieel beleid en adviseert het over ontwikkelingen op het gebied van financiën. Tot slot werkt het cluster aan de interne controle, zowel per afdeling als voor processen en projecten met complexe financiële en bestuurlijke risico’s. In het tweede halfjaar staat de implementatie van een nieuw financieel systeem centraal en moet de overgang van Cognos naar Power BI vorm krijgen. Beide hebben impact op de werkzaamheden en organisatie van Business Control.

Binnen het cluster Business Control zoeken wij op korte termijn een ervaren Excelspecialist voor het budgetteringsmodel.

Functie

In de planning en control cyclus van de opdrachtgever wordt in de verschillende stappen van de bedrijfsplanning gebruik gemaakt van een groot aantal spreadsheets. Om de budgetteringskant effectiever en efficiënter te maken is het de bedoeling van de opdracht. de veelheid aan spreadsheets tot één samenhangend geheel te modelleren en zodanig op te bouwen, volgens onderstaande omschrijving. Budgettering Vergunningverlening, Toezicht en Handhavingstaken (VTH) binnen de opdrachtgever.

De opdrachtgever heeft een budgetteringsmodel voor de wettelijke VTH-taken in Excel gebouwd. Dit model vormt de basis voor het benodigde financiële kader van de gemeentelijke participanten van de opdrachtgever. De basis voor dit model vormt het bedrijvenbestand in de regio in type en soort actieve inrichtingen. Per type en soort bedrijf zijn voor de verschillende taken kengetallen bepaald voor het gewenste uitvoeringsniveau. Op basis van het aantal bedrijven en deze kengetallen wordt een benodigd aantal uren inzet berekend per participant en per type taak. Op basis van een door -Finance berekende- tarieventabel worden de berekende uren per taakveld omgerekend naar euro’s. Deze stappen vormen samen fase 1 van de budgettering van de gemeentelijke participanten. Naast het gemeentelijke model is er ook een provinciaal budgetteringsmodel naar de verschillende taakvelden.Fase 2 betreft de verdeling van het taakveld Wabo toezicht naar een aantal onderliggende sub taakvelden. De begrotings- c.q. verdelingsmethodiek van deze subtaakvelden zijn nog onderwerp van discussie. Een (volledig) rekenmodel hiervoor is nog niet beschikbaar. Fase 3 betreft de verdeling van de uitkomsten van het budgetteringsmodel (fase 1 en 2) over de bureaus van de opdrachtgever voor het bedrijfsplan. Hieronder zijn de fasen schematisch weergegeven.

Wat hebben we nodig?

Het huidige model voor fase 1 moet in Excel ‘gebruiksvriendelijker’ en ‘toegankelijker’ gemaakt worden voor de nieuwe beheergroep hiervan. We hebben een Excel expert nodig, die veel kennis heeft van de presentatiemogelijkheden die Excel biedt, zodat uitkomsten snel zichtbaar zijn bij wijzigingen in bedrijvenbestand en/of kentallen. Daarnaast moet deze persoon goed conceptueel kunnen denken en mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden hebben

Functie-eisen

De Excels specialist Budgetteringsmodel functioneert aantoonbaar op HBO-plus-niveau en heeft brede ervaring in het ontwikkelen en opzetten van Budgetteringsmodellen in Excel. We verwachten van de kandidaat een kritische blik, accuraat en stressbestendig handelen en goed kunnen omgaan met deadlines. De kandidaat is een teamplayer maar kan ook goed zelfstandig werken. De Excel specialist Budgetteringsmodel kan snel schakelen en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, boven gemiddelde Excel vaardigheden en een klantgerichte opstelling. De kandidaat is direct inzetbaar.

Eisen

 • Afgeronde economische opleiding op minimaal HBO-plus niveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in het werken met budgetteringsmethodieken.
 • Excel kennis op gevorderd niveau is een must.
 • Communicatieve vaardigheden op verschillende niveau’s.

Wensen

 • Mate van ervaring met modellenbouwen in Excel.
 • Mate van ervaring met budgetteringsmodellen.
 • Competenties
 • Kritische blik
 • Accuraat
 • Stressbestendigheid
 • Proactieve houding
 • Goede analytische en adviesvaardigheden
 • Goede communicatieve vaardigheden.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.