085-833 2040

GL Accountant (W&S) – Zuid-Holland

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, actief in de maritieme sector, heeft DutchDare International gevraagd de werving en selectie te doen van een GL Accountant. Als dynamiek, een internationale omgeving en een open en directe cultuur je aanspreken, dan zoeken wij jou.

Organisatie

De organisatie is gespecialiseerd in de uitvoering van grote, internationale maritieme projecten. De afdeling financiën Nederland heeft een directe lijn heeft met het hoofdkantoor in het buitenland. Op de afdeling werken zes mensen jonge mensen en er is behoefte aan een enthousiaste collega die graag mee wil helpen aan het veranderen en verbeteren van de administratieve processen.

Financiën in Nederland bestaat uit de Financieel Manager, twee Accounts Payable specialisten, twee Payroll specialisten en de General Ledger Accountant (vacant). Verder is er een internationaal shared service centrum in het buitenland met ca. 40 financials die verantwoordelijk zijn voor tax en consolidatie. Ook zijn er Project Controllers die project-overkoepelend werken.

Functie

Onlangs is besloten om de Nederlandse grootboekadministratie door te ontwikkelen. Om die reden is de functie vacant gesteld. De organisatie zoekt iemand die enerzijds vakinhoudelijk sterk is en anderzijds communicatief vaardig om pro-actief het gesprek met collega’s in andere disciplines dan alleen finance aan te gaan. Er liggen mogelijkheden om de processen te optimaliseren en daar ligt een rol voor de GL Accountant. Waar nodig word je hiervoor ondersteund door de financieel manager, maar hoe snelle je dat zelf op gaat pakken, hoe beter.

Je speelt een belangrijke rol in de kwartaal- en jaarafsluiting. Je bereidt account reconciliations voor. Je draagt zorg voor het juist en tijdig aanleveren van financiële informatie. Je helpt de organisatie in haar gedrevenheid zich te blijven ontwikkelen. Omdat jij de lat hoog legt, verwacht je dat ook van de organisatie en draag je je steentje bij om tot het hoogste kwaliteitsniveau te komen.

Wat ga je doen in deze baan?

– Het verzorgen van de kwartaalafsluitingen
– Voorbereiden van BTW-teruggaven voor verschillende landen in samenwerking met tax specialisten
– Verzorgen van salaris en loonbelastingaansluitingen
– Rapportages aanleveren aan verschillende managers, project managers middels het corporate consolidatie systeem
– Controleren van diverse landelijke financiële administraties

Wat bieden wij?

De baan is in een amibiteuze omgeving met mensen die wat willen bereiken en trots zijn op hun dienstverlening. De komende paar jaar kan je je verder in internationale omgeving met grote complexiteit, financiële belangen en prachtige projecten verder ontwikkelen. Daarna zijn er meerdere vervolgstappen in je carriere mogelijk, afhankelijk van je wensen en ambities.

En verder:

 • De mogelijkheid om een carriere op te bouwen in een technische, dynamische en internationale projectenorganisatie
 • Een prima salaris
 • Flexibele werktijden behoort tot de mogelijkheden
 • Pensioenregeling
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziektekostenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • Studiebudget, training en coaching
 • Bijdrage in sportlidmaatschappen
 • Diverse sociale evenementen en festiviteiten
 • Een prettige work-live balans

Functie-eisen

Wat vragen wij:

 • Afgeronde HBO(+) opleiding.
 • Tenminste vijf jaar ervaring als General Ledger Accountant in een internationale omgeving.
 • Ruime ervaring met ERP systemen, bij voorkeur Oracle EBS 12.
 • Zeer goede beheersing van Nederlandse- en Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Kennis van Dutch Gaap, BTW en salarisadministratie.
 • Je hebt een pro-actieve instelling en gaat het gesprek met collega’s buiten finance aan om de processen beter te maken
 • Hands-on mentaliteit.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw –op deze vacature toegespitst- CV met twee relevante referenties. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.