085-833 2040

Interim Assistent Controller (Business) – Metropool Rotterdam

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, een uitvoeringsorganisatie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Assistent Controller/Medewerker Business Control. De opdracht heeft naar verwachting een duur van 5 maanden met een gevraagde inzet van 32 uur per week. De opdracht kan maximaal 2x verlengd worden met 6 maanden. Start van de opdracht is begin augustus.

Organisatie

Het cluster Business Control heeft een belangrijke controlerende, informerende, adviserende en ondersteunende rol, zowel ten behoeve van het management als ten behoeve van het bureauhoofd. Daarnaast ontwikkelt het cluster voorstellen op het gebied van financieel beleid en adviseert zij over ontwikkelingen op het gebied van financiën. Tot slot werkt het cluster aan de interne controle, zowel per afdeling als voor processen en projecten met complexe financiële en bestuurlijke risico’s. In het tweede halfjaar staat de implementatie van een nieuw financieel systeem centraal en moet de overgang van Cognos naar Power BI vorm krijgen. Beide hebben impact op de werkzaamheden en organisatie van Business Control.

Functie

De assistent controller (Business) werkt mee aan de gehele planning en control cyclus in het maken van financiële plannen, het verrichten van analyses, het bewaken van de realisatie en verschillende rapportages. De planning en control producten worden gebaseerd op de administratieve verwerking van de uren en activiteiten in verschillende systemen. De focus voor de tijdelijke medewerker ligt daarbij primair op het ondersteunen van de senior controllers bij het beheersen van de kostenkant van de verlies- en winstrekening en het maken van daarbij behorende bureau- en overige rapportages. Daarnaast ben je betrokken bij een aantal andere trajecten voor het verbeteren van de (financiële) bedrijfsvoering. De kandidaat denkt pro actief en positief kritisch mee bij de totstandkoming van voornoemde producten en is in staat om zelfstandig bepaalde adhoc vragen vanuit de organisatie te beantwoorden (mondeling en via e-mail). Andere vraagstukken worden in samenwerking met de overige controllers binnen het team afgehandeld.


Functie-eisen

  • De interim assistent controller (Business) functioneert aantoonbaar op HBO niveau (eis) en heeft enkele jaren ervaring als medewerker business control of assistent controller.
  • We verwachten een kritische blik, accuraat en stressbestendig handelen en goed kunnen omgaan met deadlines.
  • De kandidaat is een teamplayer en kan ook goed zelfstandig werken.
  • De kandidaat kan snel schakelen en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, bovengemiddelde Excel vaardigheden en een klantgerichte opstelling. Ervaring met Oracle EBS, Sap by Design, Cognos en Power BI is een pré.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.