Interim Financieel Adviseur (Gemeente) – Westen van het land

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, een werkorganisatie voor diverse gemeenten, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur. De opdracht start in december en heeft een looptijd van naar verwachting 12 maanden.

Organisatie

De organisatie waar de interim Financieel Adviseur komt te werken is een van de partners van een Shared Service Center.

Het team Financieel Advies is een van de vier teams van de Service-eenheid Financiën. Deze eenheid biedt klanten efficiënte en kwalitatief hoogwaardige producten en/of diensten binnen de gestelde (financiële) kaders: administratie, P&C, AO-IC, specialistisch advies zoals treasury en fiscaliteit en financieel advies.

De belangrijkste taken van het team Financieel Advies zijn:

 • gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen van budgethouders, (project)management, directie en bestuurders. Waar nodig trek je samen op met adviseurs van andere bedrijfsvoering disciplines, zoals HRM en Inkoop.
 • vroegtijdige advisering over B&W en Raadsvoorstellen.
 • bijdragen aan de planning & control producten (van kadernota tot jaarrekening).
 • ondersteunen van lijn- en projectmanagement bij het beheer van budgetten en programma’s.

Functie

 • Je bent financieel adviseur voor resultaatverantwoordelijke teams binnen de opdrachtgever.
 • Je ondersteunt integraal de managers bij het bevorderen en bewaken van de doelmatigheid en rechtmatigheid van processen en het beheer van de afdelingen.
 • Je adviseert managers, beleidsmedewerkers en projectleiders over financieel economische aspecten van hun vakgebied, van bestuursvoorstellen en het opstellen en uitvoeren van de begroting.
 • Je ondersteunt de budgethouders in de P&C cyclus (perspectiefnota, begroting, bestuursrapportage en jaarrekening).
 • Je levert een bijdrage aan projecten van het team Financieel Advies.

Functie eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring binnen een gemeentelijke overheid.
 • Stevige kennis van de P&C producten binnen een gemeentelijke overheid.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw –op deze vacature toegespitst- CV met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

print