085-833 2040

Interim HR Adviseur Strategische Personeelsplanning – Zuid-Holland

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, een uitvoeringsorganisatie van de Overheid, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim HR Adviseur Strategische Personeelsplanning. De opdracht start per september.

Organisatie

Het bureau Personeel, Informatie en Managementondersteuning bestaat uit het cluster Personeel & Organisatie (P&O), het cluster Informatievoorziening en het team Managementondersteuning. Een bureauhoofd, twee coördinatoren en een teamleider vormen samen het bureauteam.

De functie van HR adviseur / Projectleider SPP is ondergebracht binnen het cluster P&O (ca 13 Fte). Binnen dit cluster werken de personeelsadministratie, HR adviseurs en beleidsmakers samen aan het realiseren van de HR-opgaven.

Functie

Als HR adviseur ben je een deskundige en inspirerende sparringpartner van het management (en je HR-collega’s) voor zowel tactische als strategische vraagstukken.

Je adviseert en faciliteert hen bij het leidinggeven aan hun teams binnen de afdeling Inspectie en Handhaving (ca. 200 medewerkers en 7 leidinggevenden) en draagt daarmee ook actief bij aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van HR binnen de opdrachtgever.

Jouw drive en vakkennis leveren een belangrijke bijdrage aan het verder vergroten van de actieve rol van HR binnen de organisatie, inclusief het verder professionaliseren van het HR-team zowel op inhoud als HR adviesvaardigheden. Het helpt daarbij dat je in deze functie omgevingsbewust bent en daarin kunt meebewegen.

Daarnaast stuur je het HR project Strategische Personeelsplanning (SPP)aan. Als zelf starter is het dus voor jou geen probleem om een plan de campagne op te stellen voor het inzetten van dit instrument.

Functie-eisen

Je bent een stevige, energieke persoonlijkheid met overtuigingskracht. Daarnaast ben je een teamspeler en een zelf starter. Je krijgt er energie van een organisatie in beweging te brengen. Om het bovenstaande goed uit te kunnen voeren moet je adequaat kunnen plannen en organiseren binnen de technische no nonsens cultuur van de opdrachtgever. Daarom overzie en analyseer je snel diverse situaties en kom je met passende oplossingen.

Opleiding en kennis

  • HBO(+) diploma in HRM, Bedrijfskunde, Commercie of een andere gerelateerde studie.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als HR adviseur met aantoonbare ervaring aangaande Strategische Personeelsplanning.
  • Goede communicatieve vaardigheden / stevige gesprekspartner.
  • Voortrekker(-srol).
  • Organisatiesensitiviteit.
  • Proactieve- en oplossingsgerichte opstelling.
  • Adviesvaardigheid.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw –op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.