085-833 2040

Interim Information Security Officer (Gemeente) – Westen van het land

Organisatie

Binnen de Gemeente is door de zogenaamde gegevensbeschermingsdriehoek (privacy officer, CISO en FG) het afgelopen jaar stevig gebouwd aan de inbedding van de gegevensbeschermingsorganisatie in het algemeen en de AVG in het bijzonder. We zijn trots op de tot nu toe behaalde resultaten.

Je maakt deel uit van het Taakveld Gegevensbescherming waarin je intensief samenwerkt met de FG, de collega CISO, de privacy officer(s) en de clustervertegenwoordigers op het gegevensbeschermingsterrein (ISO). Je ondersteunt, en werkt nauw samen met de verantwoordelijk managers.

Functie

Als CISO val je rechtstreeks onder de clusterdirecteur Bedrijfsvoering. Verantwoording over behaalde resultaten vindt ook aan de clusterdirecteur plaats. Dagelijkse aansturing vindt, vanuit praktische en inhoudelijke argumenten, plaats door de teammanager BJZ. Als CISO ben je verantwoordelijk voor het informatiebeveiligingsbeleid van de gemeente.

 • (Door)ontwikkelen van het informatiebeveiligingsbeleid van de organisatie.
 • Je draagt actief bij aan het verder structureren, ontwikkelen en professionaliseren van de beveiligingsorganisatie en je bent daarbij vooral gericht op het verbinden van mensen in het team en de belanghebbenden daarbuiten.
 • Uitvoeren van het informatiebeveiligingsbeleid inclusief het informatie- en beveiligingsbewustzijn in de organisatie.
 • Met inspirerend leiderschap neem je de mensen mee in de ontwikkeling en het uitzetten van een duidelijke visie en strategie die aansluit bij de belangrijkste doelstellingen van de organisaties.
 • In geval van naderende dreigingen of calamiteiten uitvoeren van adequate beoordeling en uitwerken scenario’s voor oplossingen waarmee teruggekeerd wordt naar een veilige omgeving.
 • Daarnaast realiseer je met de beveiligingsorganisatie het implementeren van BIG-maatregelen die uit de GAP-analyse naar voren zijn gekomen.
 • Als CISO vertaal je landelijke wet- en regelgeving en ontwikkelingen rondom informatiebeveiliging (bv BIO, Ensia) naar beleid, regels en acties, welke in samenspraak met directie en lijn tot besluitvorming komen. Hiermee ben je kadersteller rondom informatiebeveiliging binnen deze gemeente.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Academisch niveau op het gebied van security en ruime werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring opgedaan in complexe organisaties, bij voorkeur in de (semi)overheid.
 • Je hebt grondige kennis van informatiebeveiliging en ervaring met audits (EDP). Ook heb je een gedegen technische ICT-kennis, kennis van bedrijfsprocessen, ITIL-security management en COBIT.
 • Je bent in het bezit van CISSP-, CISM- of CISA-certificering en hebt gedegen kennis van ISO 27001/27002 en VIR/BIR.
 • Ook heb je ruime ervaring met het opstellen, bewaken en onderhouden van informatiebeveiligingsplannen en bedrijfscontinuĆÆteitsplannen.
 • Als persoon ben je enthousiast, gedreven, stressbestendig, klantvriendelijk en op samenwerking gericht.
 • Met overtuigingskracht kun jij mensen motiveren.
 • Jij beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en bent in staat om jouw boodschap op een goede wijze te presenteren.
 • Jij bent flexibel, maar als het moet ook vasthoudend en je bent in staat om wijzigingen op gebied van informatiebeveiliging door te voeren.
 • Wij zoeken een stevige dynamische persoon die het leuk vindt om mee te denken met het verder inrichten van de organisatorische inbedding van gegevensbescherming, informatiebeveiliging en privacy.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.