085-833 2040

Interim Register Accountant (Jaarrekening) – Regio Den Haag

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, een semi-overheidsinstelling, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Register Accountant (Jaarrekening). De opdracht start op 1 november.

Organisatie

In de afdeling Middelen en Control zijn alle ondersteunende diensten en activiteiten samengebracht. De afdeling is opgedeeld in drie bureaus met elk eigen aandachtsgebieden. Tussen de bureaus wordt op vele raakvlakken samengewerkt en is sprake van onderlinge afhankelijkheid in de verschillende werkprocessen. De afdeling Middelen en Control is ondersteunend en kaderstellend richting de overige drie afdelingen waar de primaire processen worden uitgevoerd.

Functie

De accountantscontrole op de jaarrekening en het jaarverslag van 2018 en voorgaande jaren is uitgevoerd door een accountantskantoor waarbij de interim controle plaatsvond in de tweede helft van september en de jaarrekening controle medio maart. Door capaciteitsproblemen is men niet in staat de controle voor het boekjaar 2019 uit te voeren.

De opdrachtgever hecht grote waarde aan het voorbereiden van het dossier voor de jaarrekeningcontrole 2019.

De opdracht is de accountantscontrole 2019 en het dossier zo goed mogelijk te begeleiden.

Jij bent het aanspreekpunt voor de controlerend accountant tijdens de interim- en jaarrekeningcontrole en zal de Prepare by Client list (PBC) voorbereiden. De gedegen voorbereiding vanuit de kant van de opdrachtgever stelt de controlerend accountant in staat om efficiƫnt de interim- en jaarrekeningcontrole uit te voeren.

Aspecten van de opdracht

  • De voorbereiding en totstandkoming van het jaarverslag en de jaarrekening 2019.
  • Het opzetten en realiseren van alle verbijzonderde interne controles die nodig worden geacht voor een controle dossier voor een externe certificerend accountant.
  • Het begeleiden van de externe accountant bij zijn werkzaamheden.
  • Het verzamelen van de benodigde gegevens voor de VPB aangifte 2018 (en eventueel 2019).
  • Het voorbereiden van de opdrachtgever op het organiseren van de totstandkoming van de rechtmatigheidsverantwoording vanaf 2021.

Functie-eisen

  • Register Accountant (NBA geregistreerd).
  • 5 jaar relevante werkervaring op het terrein van accountantscontrole bij organisaties die voor hun verantwoording vallen onder de regelgeving van BBV.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review