085-833 2040

Interim Senior Adviseur Bedrijfsvoering – Den Haag

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, een Ministerie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Adviseur Bedrijfsvoering. De opdracht start op korte termijn en loopt in ieder geval tot het einde van 2019. Er geldt een optie op verlenging en de gevraagde inzet is full-time (32 uur per week).

Organisatie

De Programmaraad ‘Aan de Slag met de Omgevingswet’, fungeert onder het voorzitterschap van Binnenlandse Zaken als interbestuurlijk opdrachtnemer. In de Programmaraad zijn Rijk, VNG, IPO en UvW vertegenwoordigd. De Programmaraad legt niet alleen verantwoording af aan zijn opdrachtgever, maar ook aan zijn omgeving.

Het Programma ‘Aan de Slag met de Omgevingswet’ (ADS) is complex en dynamisch. De implementatie van de Omgevingswet is een majeure opgave onder een hoge tijdsdruk. Een groot deel van de implementatie is het vervaardigen van een digitaal stelsel om de wet mee te kunnen uitvoeren. Het digitale stelsel wordt gerealiseerd door het deelprogramma ‘Digitaal Stelsel Omgevingswet’ (DSO). Daarnaast wordt de invoering van de Wet en het Digitale Stelsel ondersteund door het deelprogramma Invoeringsondersteuning (IVO). Het beheer van het stelsel wordt voorbereid vanuit het programma.

Functie

In deze opdracht draag je bij aan de beheersing van het programma. Jij bent ondersteunend en adviseert over het financiële beheer van het programma. De focus zal liggen op het onderhouden van financiën van het programma, het ondersteunen bij inkoop, inhuur en het tot stand komen van allerlei producten die in het kader van de planning en control cyclus van het Ministerie aan het programma worden gevraagd.

Je werkt samen met o.a. projectleiders, managers en adviseurs bij het uitwerken en adviseren over zeer diverse vraagstukken op het gebied van financieel beheer en bedrijfsvoering. Je doet dit samen met het team dat verantwoordelijk is voor de beheersing van het programma en het programmabureau.

Gegeven de inhoudelijke en bestuurlijke complexiteit van het programma vraagt dit niet alleen om goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, maar ook de nodige flexibiliteit en creativiteit.

Ervaring met Rijksbegroting en/of financieel beheer bij een Ministerie is daarom een sterke pré. Door een positief kritische houding lever je een bijdrage aan het verbeteren van de programmabeheersprocessen. Je zorgt dat management- en stuurinformatie tijdig wordt aangeleverd.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Informatievoorziening,
  • (Technische-) Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of een vergelijkbare richting.
  • Je hebt kennis van Excel en ervaring met ERP systemen is een pré.
  • Je hebt kennis van financiële beheer van programma’s of projecten.
  • Je hebt kennis van hebt ervaring met het formuleren van inkoopbehoeften en kennis van
  • inkoopprocessen (als aanvrager).
  • Kennis van het begrotingsproces en de regels is een sterke pré.
  • Je bent bij voorkeur bekend met programmamanagementmethodieken zoals Scaled Agile
  • framework (SAFe) en ook de meer traditionele zoals Prince2 en MSP.
  • Ervaring met programmabeheersing binnen complexe en multidisciplinaire programma’s in een Ministerie is een sterke pre.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.