085-833 2040

Interim Senior Adviseur Bedrijfsvoering – Noord Nederland

Introductie

Een van onze opdrachtgevers, onderdeel van een Ministerie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Adviseur Bedrijfsvoering (meerdere posities beschikbaar). De opdracht start op korte termijn, vraagt een inzet van 36 uur per week en duurt naar verwachting 5 maanden met een optie op verlenging.

Organisatie

Voor de administratieve ondersteuning en vastlegging van de inkoop- en financiële processen maakt het Ministerie gebruik van de applicatie Leonardo, die is gebouwd in Oracle eBS. De betreffende uitvoeringsorganisatie maakt sinds 1 januari 2017 gebruik van Leonardo voor een groot deel van de financiële administratie: debiteuren, tijdschrijven op projecten, betalingsverkeer en het grootboek.

Voor het proces van bestellen tot betalen (vBtB) maakt men nog gebruik van een andere (maatwerk) applicatie, genaamd Smartflow. Per januari 2020 zal voor het voeren van de volledige administratie vBtB overgaan worden op Leonardo.

Functie

Om deze overgang te helpen realiseren is een project ingericht, waarin de betrokken organisatie onderdelen in samenwerking met Dfez (systeemeigenaar) en SSC-ICT (beheerorganisatie) werkt aan de voorbereiding van de overgang op Leonardo. Belangrijk onderdeel hierbij is de inrichting van nieuwe functionaliteiten met behulp van Services Procurement, waarmee het proces van inhuur, urenverantwoording en facturering van externe inhuurkrachten ondersteund zal worden.

Op dit moment start de fase van voorbereiding implementatie tot 31-12-2019 en nazorg na 01-01-2020. Om de overgang en nazorg goed te begeleiden wordt een team opgericht dat de gebruikersorganisatie helpt voorbereiden (d.m.v. opleiding en voorlichting) alsook begeleiden bij het gebruik van het systeem. Dit zal voor een groot deel ook fysieke aanwezigheid op de hoofdlocaties en een aantal kleinere locaties inhouden.

Medewerkers uit het bestaande projectteam maken eveneens onderdeel uit van het te vormen team, zodat dit totaal zo’n 8 medewerkers zal bestaan. De gebruikersorganisatie is onder te verdelen in een aantal doelgroepen, variërend van specialistisch en intensief (inkoop, crediteuren, accounting) tot minder frequent (bestelaanvragers, tijdschrijvers) en laagfrequent met relatief eenvoudige handeling (budgethouders).

De specialistische afdelingen zijn voornamelijk in Den Haag gevestigd, de bestelaanvragers en budgethouders voor een groot deel ook op de andere locaties. Medewerkers die we inhuren ten behoeve van het team moeten in staat zijn om zowel de zware specialistische gebruiker te ondersteunen alsook de minder zware gebruikers in den lande.

Parallel aan de overgang naar Leonardo loopt ook de Bundeling van de financiële administratie in een shared service center. Overgang naar Leonardo voor vBtB is hierbij randvoorwaarde. Daarom wordt de implementatie gezamenlijk vormgegeven en wordt afhankelijk van de stabiliteit van het werken met Leonardo de crediteurenadministratie, inclusief medewerkers, geleidelijk ondergebracht bij de andere dienst. Daarvoor is het 1e half jaar 2020 uitgetrokken.

Het implementatieteam zal ook betrokken worden in deze overgang, enerzijds door het helpen inbedden van beproefde werkwijzen en anderzijds het helpen borgen van de administratie en samenwerking.

Functie-eisen

  • Ervaring bij de (Rijks-)overheid in het administratieve proces “van bestellen tot betalen”.
  • Werk- en denkniveau: HBO / HBO+.
  • Kennis van administratieve inrichting en organisatie inkoop- en financiële processen.
  • Goede kennis van Oracle eBS versie 12, inclusief Services Procurement
  • Meer dan 1 jaar ervaring in een soortgelijke rol.
  • Gewend aan veelvuldig contact met in- en externe betrokkenen en belanghebbenden.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature toegespitst- CV, uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.
Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, 085 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review