nl
nl

Interim Adviseur P&C – Eemnes

Interim

Adviseur P&C

Een van onze opdrachtgevers, de BEL Combinatie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Adviseur P&C. Deze opdracht vraagt een inzet van 24-36 uur per week en heeft een looptijd van minimaal 3 maanden.

 • Nederland - Utrecht
 • Overheidsinstellingen - Gemeenschappelijke regeling
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1350

Organisatie

De BEL Combinatie is een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. In deze constructie zijn de drie gemeenten zelfstandig en maken ze alle drie gebruik van één grote, professionele en flexibele ambtelijke organisatie, de BEL Combinatie. Er wordt gewerkt vanuit de volgende vier kerncompetenties: Professionaliteit, Openheid, Samenwerken en Publiek Ondernemerschap.

Functie

Binnen deze complexe organisatie word jij coördinator voor het P&C-proces voor de BEL-combinatie en voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Jouw klanten zijn de bestuurders van deze gemeente en jij kunt je feilloos bewegen binnen dit speelveld. Je komt te werken in het cluster Planning & Control, onderdeel van het team Control & Financiën.Naast de coördinator van het P&C-proces (gericht op de planning en monitoring van dit proces) is er een financieel accounthouder voor iedere gemeente en teamadviseurs voor de teams binnen de BEL-combinatie. Waar de teamadviseurs de informatie ophalen uit de organisatie, zijn de accounthouders juist de schakel tussen hen en het bestuur. De coördinator plant en monitort dit proces. Dit houdt onder meer in dat je:

 • De planning opstelt voor de P&C-documenten (de kadernota, begroting, zomernota, jaarrekening) en dit afstemt met de portefeuillehouder.
 • Bij de teamadviseurs en accounthouders nagaat wat de stand van zaken is en bijstuurt indien dan nodig is.
 • De meeste tijd bezig zal zijn met de P&C-producten. De totstandkoming van deze producten is een samenspel van de gehele organisatie, maar jij bent verantwoordelijk voor de coördinatie daarvan.
Naast de reguliere taken, ben je ook continu scherp op het doorvoeren van verbeteringen binnen het team C&F en haar producten. Dit vraagt ook van je dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.Jouw werkzaamheden bestaan o.a. uit:
 • Het opstellen van planningen en richtlijnenbrieven rond de P&C-producten (kadernota, begroting, zomernota, jaarrekening).
 • Het uitrollen van de planningen en richtlijnenbrieven naar de stakeholders.
 • Het monitoren wat de voortgang is en bijsturen met elkaar waar nodig.
 • Het voeren van overleg met belanghebbenden, w.o. de portefeuillehouder Financiën.
Het is van belang dat je inzicht hebt in – en gevoel hebt bij het politieke krachtenveld van niet één, maar drie gemeenten. Dat vraagt flexibiliteit en een brede blik en het vermogen de grenzen te bewaken.

Functie-eisen

 • Aanwezig op kantoor op in ieder geval maandag en donderdag, andere dagen in overleg.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in een financiële of economische richting.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met gemeentelijke P&C in de afgelopen 5 jaar.
 • Aantoonbare kennis van en werkervaring met de BBV (Besluit Begroting en Verantwoording).
 • Aantoonbare werkervaring met SAP (CiVision Middelen).
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.