nl
nl

Interim Adviseur VIC – Drachten

Interim

Adviseur VIC

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Smallingerland, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Adviseur Verbijzonderde Interne Controle. Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week en heeft een looptijd van minimaal 5 maanden.

 • Nederland - Friesland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1336

Organisatie

Functie

Als Adviseur Verbijzonderde Interne control (VIC) help jij de gemeente Smallingerland mee in het groeitraject om ‘in control’ te komen. Met jouw analytische en onderzoekende blik werk je mee aan het uitvoeren van verbijzonderde interne controles (VIC) op het rechtmatig handelen van de organisatie. Je adviseert gevraagd en ongevraagd over de inrichting, bewaking en optimalisering van de interne control.Dit ga je doen:

 • De organisatie adviseren en begeleiden in de inrichting van de Interne Controle in de eerste en tweede lijn.
 • Het uitvoeren van de VIC in de derde lijn (LoD, Lines of Defence).
 • Je hebt een stimulerende rol bij het vastleggen, actualiseren en verbeteren van de processen binnen de gemeentelijke organisatie.
 • Het opstellen en uitvoeren van risicoanalyses, actualiseren van het normen- en toetsingskader, de werkprogramma’s en de dossiervorming.
 • Je voert zelfstandig audits uit en legt jouw bevindingen vast in auditrapporten.
 • Je zorgt, samen met je collega’s, voor de totstandkoming van de rechtmatigheidsverantwoording vanaf 2023.
 • Het ondersteunen van de interimcontrole.
 • Gesprekspartner voor Concerncontroller, Controllers en (externe) Accountant.

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in bedrijfskundige of financiële richting.
 • Ervaring met interne controle (minimaal 3 jaar).
 • Werkervaring bij (semi) overheid (minimaal 3 jaar).
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.