nl
nl

Interim Adviseur VIC – Naaldwijk

Interim

Adviseur VIC

Een van onze opdrachtgevers, de gemeente Westland, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Adviseur VIC. De gevraagde inzet is 36 uur per week. De opdracht start per 1 juli en heeft een looptijd van minimaal 6 maanden met een optie op verlenging.

  • Nederland - Zuid-Holland
  • Overheidsinstellingen - Gemeenten
  • 40 uur per week
  • Vacature-ID:1701

Organisatie

Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 110.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor dynamiek en actie. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait. Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. Het is een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. deze gemeente stuurt op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. De gemeente Westland werkt opdrachtgericht. Al haar taken en dienstverlening zijn verdeeld in producten, opgaven en verbeteropdrachten. Per opdracht is er een ambtelijk opdrachtnemer, een ambtelijk opdrachtgever en een bestuurlijke opdrachtgever. Het uitgangspunt is heldere opdrachten en heldere sturingslijnen. De medewerkers Verbijzonderde Interne Controle werken binnen het team Control en vallen rechtstreeks onder de Concerncontroller.

Functie

Op het gebied van financiën en rechtmatigheid hebben gemeenten de komende tijd te maken met forse uitdagingen. De steeds complexer wordende omgeving waarin gemeenten moeten opereren, vraagt om een wendbare organisatie. Doordat de interne beheersing binnen de processen nog niet goed op orde is, worden er gaten dichtgelopen door de VIC. Het gevolg is ook dat er veel gegevensgerichte controles worden uitgevoerd. De organisatie gaat aan de slag met interne beheersing en het team Control ontwikkelt zich als de derdelijns team. Dit proces is recent ingezet. Het vraagt onder meer om een andere manier van denken en handelen door de VIC. Aan jou de opdracht om samen met de VIC medewerkers en de concerncontroller invulling te geven aan deze kwaliteitsslag. Als adviseur VIC ga je aan de slag met de controlewerkzaamheden voor de VIC processen en Sisa regelingen. Daarnaast ben je sparringpartner voor de medewerkers en denk je mee in de doorontwikkeling van de werkzaamheden.

Functie-eisen

Vereisten
2. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting Bedrijfskunde, Financiën of Accountancy.
3. Je bent in staat minimaal 3 dagen aanwezig te zijn op het kantoor in Naaldwijk.
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met interne controles, Sisa en interne beheersing. Gunningscriteria (weging)
5. Aantoonbare werkervaring met VIC en Sisa werkzaamheden zoals risicoanalyse, scoping en steekproeftoepassingen, benoem duidelijk waar dit is opgedaan.
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar op het gebied van interne controle en beheersing en rechtmatigheidsverantwoording.
7. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het afgelopen 5 jaar als financial auditor binnen een gemeentelijke instelling.
8. Minimaal een afgeronde Post master Register Accountant of Internal Auditing opleiding. Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.  

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

 

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.