nl
nl

Interim Afdelingshoofd Financiën – Delft

Interim

Afdelingshoofd Financiën

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Delft, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim afdelingshoofd Financiën. De opdracht start 10 oktober, vraagt een inzet van 36 uur per week en heeft een looptijd van tenminste 6 maanden.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1168

Organisatie

De gemeentelijke organisatiestructuur bestaat uit zeven portefeuilles verdeeld over vier clusters:

 • Bestuur, waaronder programma’s en projecten.
 • Samenleving en Veiligheid (portefeuilles Samenleving en Veiligheid).
 • Ruimte en Economie (portefeuilles Ruimte en Economie).
 • Dienstverlening (portefeuilles Klant Contact Centrum en Interne Dienstverlening).
De afdeling Financiën (±35 medewerkers) is gepositioneerd onder Interne Dienstverlening. De afdeling Financiën bestaat uit drie (3) onderdelen: Financieel advies, Planning & Control en de Financiële administratie. Financiën is primair verantwoordelijk voor de financiële advisering op het brede terrein van financiën, waaronder financiële sturing en beheersing van de financiële administratie.

Functie

Het Interim Afdelingshoofd Financiën krijgt binnen deze opdracht een beheer- en een ontwikkeltaak:Vanuit de beheertaak draagt het afdelingshoofd zorg voor de voortgang van de reguliere werkzaamheden van de afdeling financiën.De ontwikkeltaak omvat de opdracht een impuls te geven aan de kwaliteit van de afdeling (mensen, middelen/Informatie Voorziening), waarbij specifieke aandacht is voor de ontwikkeling van:

 • De financiële advisering aan afdelingshoofden vanuit op maat gesneden managementinformatie.
 • De totstandkoming (inhoud en proces) van de Planning & Control-producten (begroting, voor- /najaarsnota, jaarrekening).
 • De rolverdeling en samenwerking binnen het concern met de afdeling Control.

Functie-eisen

 • Een afgeronde WO opleiding, in de richting van bedrijfseconomie, bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als leidinggevende bij een overheidsorganisatie.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met organisatieontwerp- en ontwikkeltrajecten.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.