nl
nl

Interim AO/IC

specialist (Gemeente)

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim AO/IC specialist. De opdracht start begin mei, heeft een looptijd van minimaal 3 maanden en vraagt een inzet van 32 uur per week.

Organisatie

Onze opdrachtgever is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen met het gemeentebestuur en het management. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. De organisatie is flink in beweging. De focus van de gemeente is gericht op het centraal stellen van de klant en het verder ontwikkelen van de organisatie en de dienstverlening. Regelmatig zijn zij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in de kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel. De organisatie kent een programmastructuur bestaande uit vier domeinen: Dienstverlening, Sociaal Domein, Fysiek Domein en Ondersteunend domein.

Functie

In samenwerking met de organisatie beschrijf je de voor de rechtmatigheidsverantwoording cruciale gemeentelijke processen. Je treft de voorbereidingen voor het invoeren van de rechtmatigheidsverantwoording, waaronder de (verbijzonderde) interne controle.Wat ga je doen:De Interim AO/ IC specialist is verantwoordelijk voor het beschrijven van de cruciale processen, voorbereiden van en adviseren over de interne controle en borging van de administratieve organisatie. Voor het beschrijven van de processen is het actief betrekken van en samenwerken met de organisatie een randvoorwaarde.  Als Interim AO/IC specialist heb je een kritische en objectieve blik en heb je te maken met verschillende stakeholders. Je handelt proactief wanneer nodig. Door positief kritisch te zijn en verbetervoorstellen te initiëren lever je een optimale bijdrage aan de bedrijfsdoelstellingen. Om de kennisoverdracht en betrokkenheid van de organisatie te waarborgen worden onderstaande werkzaamheden in samenwerking met de kwaliteitsmedewerkers uitgevoerd.De werkzaamheden bestaan uit: 

 • Adviseren over opzet en uitvoering van interne beheersmaatregelen.
 • Beschrijven van de cruciale processen, gebruikmakende van het bestaande procesmanagement en in samenwerking met de organisatie.
 • Opstellen van interne controle plan.
 • Adviseren van het lijnmanagement over (proces) verbeteringen vanuit een risicobeheersing perspectief.
 • Toetsen, signaleren en rapporteren van bevindingen.
 • Ondersteunen van management bij het beschrijven van de AO.
 • Bijdragen aan een adequate en effectieve risicobeheersing.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het beschrijven van gemeentelijke processen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van AO/IC bij een gemeentelijke instelling.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met het voorbereiden van de (bijzondere) interne controle.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.