nl
nl

Interim Business controller Fysiek Domein – Gelderland

Interim Business

controller Fysiek Domein

Een van onze opdrachtgevers, een middelgrote gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Business controller Fysiek Domein. De opdracht kan per direct starten en vraagt een inzet van gemiddeld 36 uur per week. Deze interim opdracht heeft een looptijd van 3-6 maanden, afhankelijk van de snelheid waarmee een vaste invulling inclusief overdracht gerealiseerd kan worden.

 • Nederland - Gelderland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 40 uur per week
 • Vacature-ID:1344

Organisatie

Als Interim Business controller Fysiek Domein ben jij de financiële sparringpartner voor de verschillende budgethouders,  beleidsmedewerkers, projectleiders en afdelingsmanagers. Je levert een actieve bijdrage aan de opstelling van de producten in de P&C cyclus. Je werkt voor het Fysiek Domein waar onder andere openbare ruimte, verkeer, vastgoed, ruimtelijke ontwikkeling, wonen en riolering onder valt. Dit gebeurt binnen de gemeente, maar ook binnen (regionale) samenwerkingsverbanden. Je bouwt mee aan de gemeente van de toekomst en ziet je werk straks terug in de wijken en dorpen. 

Functie

 • Je hebt een verbindende rol tussen het financieel beleid en de accounts waar jij verantwoordelijk voor bent en toetst nieuwe ontwikkelingen aan dit beleid.
 • Je bent mede verantwoordelijk voor de bijdrages vanuit jouw accounts in de planning en control cyclus.
 • Het adviseren over begrotingen, college- en directievoorstellen. Jouw focus ligt op advisering over de toekomst. Je hebt als adviseur een actieve rol waarbij jij een grote bijdrage levert aan de beheersing van de financiën.
 • Het deelnemen aan de tekentafel van het project zodat je daar je invloed al kan uitoefenen. Waar nodig controleer je aan de achterkant.
 • Het gevraagd en ongevraagd adviseren. Je geeft samen met beleidsmakers, budgethouders en managers vorm en inhoud aan de ontwikkeling van de gemeente Jij bent zichtbaar en hebt een duidelijke visie op financiële vraagstukken. Je bent in staat financiële risico’s tijdig te signaleren en hierop actie te ondernemen.

Functie-eisen

Je bent het best te beschrijven als communicatief vaardig en analytisch goed onderlegd.  Tevens gaat plannen en organiseren je goed af. Dat jij analytisch sterk bent spreekt voor zich. Je weet verbanden te leggen en complexe casuïstiek op te lossen waar je risico’s ziet en overziet. Je bent deskundig op (gemeente)financiën en kan deze in heldere taal uitleggen voor de niet financial. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je hebt een proactieve houding waarbij je zowel in teamverband als zelfstandig kan werken en bent in verbinding met de omgeving. Kortom, een echte inspiratiebron als business controller Fysiek Domein. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde en relevante opleiding op minimaal hbo niveau.
 • Ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring binnen gemeentefinanciën is een duidelijke pre.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.