nl
nl

Interim Business

Controller (Gemeente)

Een van onze opdrachtgevers, een middelgrote gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Business Controller. De opdracht start medio november, heeft een looptijd van 2 maanden met maximaal 12 maanden verlenging en vraagt een full-time (36 uur/week) inzet.

Organisatie

Deze middelgrote gemeente staat voor de uitdaging om inkomsten en uitgaven in het Sociaal Domein in balans te houden. De middelen van het Rijk liggen fors lager dan wat nodig is, het is daarmee een uitdaging om zorg duurzaam betaalbaar te houden. Bij de kadernota is een aantal maatregelen ingezet die financieel vertaald zijn. Zo moet de nieuwe aansturing en werkwijze van de toegang (zichtbaar) winst opleveren. Als Interim Business Controller ben je een strategische sparringpartner voor het management en bestuur om te zorgen dat de opgave gerealiseerd gaat worden. Dit in een sterk veranderende organisatie. 

Functie

 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over performance vraagstukken. Je kent de financiële aspecten van de P-wet, Jeugdwet, WMO etc. van binnen en van buiten.
 • De bedrijfsvoering aspecten van het Sociaal Domein zijn bij je bekend en je bent in staat om gericht te adviseren over het verbeteren van de bedrijfsvoering processen.
 • Daarnaast verbeter je de sturingsinformatie voor management en (beleids)medewerkers. Dat doe je op basis van behaalde resultaten en de inrichting van prognose instrumenten.
 • Waar nodig ontwikkel en implementeer je nieuwe rapportages en control-methodieken. 
 • Coördineer en investeer in de kwaliteit van financiële producten, zoals de managementrapportages, de begroting en de jaarrekening.
 • Zorg voor planning en control en inventariseer de risico's (financiële planning, budgetten, realisatie en besluitvorming) en adviseer het management hierover.
 • Initieer verbeterprojecten, houd ontwikkelingen in het vakgebied scherp in de gaten en deel dit met medewerkers in de organisatie.

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde opleiding financieel en administratief management op HBO niveau (opleiding tot controller). 
 • In de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als business controller bij een gemeente of gemeentelijke instelling.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het Sociaal Domein als (business) controller.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het inrichten van de bedrijfsvoering in het Sociaal Domein bij een gemeente die de toegang tot voorzieningen in het kader van WMO, Jeugdwet en Participatiewet verzorgt.
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund wordt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.