nl
nl

Interim Business Controller – Naaldwijk

Interim

Business Controller

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Westland, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Business Controller. Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week, heeft een looptijd van tenminste 6 maanden en start begin februari.

  • Nederland - Zuid-Holland
  • Overheidsinstellingen - Gemeenten
  • 36 uur per week
  • Vacature-ID:1280

Organisatie

De collega's binnen Concerncontrol stellen het college van B&W in staat bij te sturen op basis van objectieve informatie. Zij toetsen en onderzoeken of de organisatie en het beleid zich ontwikkelen in het tempo en de richting die het college en het management noodzakelijk achten. Concerncontrol coördineert ook de risicomanagementcyclus en begeleidt de modernisering van de financiële sturing en beheersing. Omdat de verbetering van de interne beheersing is ondergebracht bij het programma modernisering financiële sturing en beheersing, zal de sturing en kwaliteitsborging van de businesscontrollers vanuit dat programma plaatsvinden.

Functie

Wanneer je als businesscontroller aan de slag gaat, is jouw werkweek afwisselend, doordat je aan verschillende producten of opgaven tegelijk werkt en doordat je weer aan nieuwe opdrachten begint zodra je de interne beheersing van jouw lopende opdracht op orde hebt gebracht. Je maakt daarom telkens tijdelijk deel uit van de teams die werken aan de realisatie van gemeentelijke producten en maatschappelijke opgaven. In deze nieuwe functie ben jij de helpende hand om de interne beheersing van een opgave of product op orde te brengen.Op basis van een ontworpen methodiek voor beoordeling van de kwaliteit van de interne beheersing van een proces, werk je proactief aan het ‘in control’ brengen van processen die kritisch zijn voor de realisatie van producten en opgaven. Met de opdrachtnemer, de opdrachtgever, financieel adviseurs en andere specialisten kijk je kritisch naar de bestaande beheersing. Je presenteert jouw bevindingen aan de concerndirectie en doet vervolgens concrete voorstellen voor de verbetering van de beheersing aan de opdrachtgever en -nemer. Dat kunnen voorstellen zijn rondom risicomanagement, informatievoorziening, contractvorming, afspraken met verbonden partijen of vereenvoudiging en aanpassing van processen, werkwijzen en -methoden. Het gaat om datgene wat nodig is om de doelstellingen te bereiken. Uiteraard doe je dergelijke voorstellen niet alleen, maar werk je samen met alle betrokkenen. Jij bent degene die op basis van jouw scherpe en kritische blik, vaardigheden en expertise, uitlegt waarom bepaalde veranderingen nodig zijn. Je geeft hierbij niet enkel een advies maar jij bent ook degene die de implementatie vorm en inhoud geeft. Zo sta je niet aan de zijlijn, maar werk je proactief en betrokken aan het zo effectief en efficiënt mogelijk uitvoeren van taken voor de inwoners en ondernemers van Westland. Uiteraard heb je daarbij oog voor zowel de bestuurlijke als ambtelijke context.

Functie-eisen

  • Een afgeronde wo opleiding in richting van bedrijfskunde, bestuurskunde, finance of control.
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar in de rol van business controller bij een overheidsorganisatie.
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met gemeentelijke bedrijfsprocessen, governance, risicomanagement, interne beheersing en administratieve organisatie (benoem de onderdelen duidelijk in het cv).
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeentelijke organisatie.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.