nl
nl

Interim Business

Controller (Sociaal Domein)

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Business Controller (Sociaal Domein). De opdracht start medio november, heeft een looptijd van tenminste 6 maanden en heeft een optie op verlenging. De gevraagde inzet bedraagt 36 uur per week.

Organisatie

Functie

 • Het adviseren van de afdelingsmanager op basis van de verkregen inzichten uit de financiën, risicobeheersing, de stand van zaken in het bereiken van de afgesproken resultaten en kennis van de primaire processen van de directie.
 • Het ondersteunen van de manager bij het uitzetten van de strategie, de definiëring van doelstellingen en bijbehorende prestatie-indicatoren om tot goede resultaatsturing te komen.
 • Het signaleren en adviseren over mogelijkheden tot verbetering van doelmatigheid en doeltreffendheid en efficiëntie in de processen.
 • Het adviseren van de afdelingsmanager bij het besluitvormingsproces op de actuele dossiers.
 • Het adviseren van de sectorcontroller over verkregen inzichten en afwijkingen en doet voorstellen voor maatregelen, bijsturing en verbetering.
 • Het toezien op het implementeren van de gemeente brede, sector- afdelings-richtlijnen en kaders binnen de afdeling en het bewaken van een (correcte) toepassing.
 • Het uitvoering geven aan de brede control binnen de afdeling en zoekt verbinding met de collega’s van de andere bedrijfsvoeringsfuncties.
 • Het adviseren over de implementatie in de afdeling van de aanbevelingen van de accountant en de verbijzonderde interne controle.
 • Je voert regie en control uit op de P&C-producten en op het risicomanagement binnen de afdeling.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding op gebied van controlling en/of financiën.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar.
 • Je bent in staat om business control door te ontwikkelen in de complexe context van het Sociaal Domein.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van Wmo.
 • Je bent mensgericht en tevens op resultaat gefocust, hebt gevoel voor humor, bent betrouwbaar en hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent in staat om beleids- en procesmatig te denken en daadkrachtig te handelen.
 • Je hebt ervaring met werken in een politiek/bestuurlijke context.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.