nl
nl

Interim

CISO

Een van onze opdrachtgevers, een lokale overheidsinstelling, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim CISO. De opdracht start op korte termijn en heeft een looptijd van tenminste 4 maanden (met optie op verlenging). De gevraagde inzet is part-time, 2 dagen per week dus uitstekend te combineren met een andere opdracht.

Organisatie

De CISO vormt 'het informatieveiligheidsgeweten' van een aantal gemeenten en de werkorganisatie. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van de dienstverlening en bedrijfsvoering van de organisaties. Bovendien is de CISO hèt aanspreekpunt op het gebied van informatiebeveiligingszaken en hij/zij is verantwoordelijk voor het op- en bijstellen, vernieuwen en herzien van het informatiebeveiligingsbeleid en de daaruit vloeiende plannen of strategie. 

Functie

Je adviseert het bestuur en het management over het te voeren beleid en geeft namens hen dagelijkse sturing en invulling aan informatieveiligheid. De functie is beleidsmatig gericht en heeft een meerdimensionaal aandachtsgebied. Meerdimensionaal betekent dat je niet alleen schakelt met bestuurders en managers, maar dat je ook projectmanagers adviseert en werkt aan het bewustzijn van alle medewerkers. Als CISO werk je team- en zelfs organisatie-overstijgend en heb je de bevoegdheid om gevraagd en ongevraagd advies te geven.Verder heb je ook nog de volgende taken: 

 • Ontwikkelen van beleid en toezien op de naleving.
 • Zorgdragen voor periodieke beveiligingsaudits en risicoanalyses.
 • Blijf je op de hoogte van de (laatste)ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging.
 • Verzorgen van de coördinatie van ENSIA.
 • Actieve betrokkenheid bij de optimalisatie van de implementatie van de baseline informatiebeveiliging (BIO).
 • Controle op naleving informatiebeveiligingsbeleid van de organisaties.
 • Gevraagd en ongevraagd advies geven over het waarborgen van de vertrouwelijkheid, de integriteit en beschikbaarheid van de informatie(systemen) en het waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsvoering en dienstverlening van de partnergemeenten en BWB.
 • Adviseren ten aanzien van changemanagement.
 • Ondersteunen van de deelnemende klanten bij risicoanalyses, dataclassificatie en de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging.
 • Verantwoordelijk voor een awareness plan dat stuurt op het verhogen van het van i-bewustzijn. De CISO coördineert namens het management de uitvoering van het awareness plan.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal HBO+/WO werk- en denkniveau.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Voldoende werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging (ISO27001, BIO etc.).
 • Je hebt relevante opleidingen/certificaten behaald welke je kunt overleggen.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.