nl
nl

Interim Concerncontroller – Randstad

Interim

Concerncontroller

Een van onze opdrachtgevers, een onderwijsinstelling, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Concerncontroller. De opdracht start medio januari, heeft een looptijd van 7 maanden en vraagt een fulltime inzet. Er geldt een optie op verlenging

Organisatie

Functie

Concerncontrol coördineert en draagt inhoudelijk bij aan financiële processen die leiden tot producten als de begroting, financiële meerjarenplanning, jaarprognose en tussentijdse financiële voortgangsrapportages, zowel op maand- als op kwartaalbasis. Concerncontrol is de gesprekspartner van onder andere de portefeuillehouder Financiën in het College van Bestuur, directeur AIC, manager Accounting & Control en de Risk Manager voor een breed scala aan financiële en niet-financiële onderwerpen.Als Interim Concerncontroller heb je een uiteenlopend pakket van werkzaamheden en verantwoordelijkheden, jouw opdracht resulteert in een advies en implementatie op de volgende gebieden:

 • Inrichting van de sturing en de regie op het financiële proces met betrekking tot Concerncontrol.
 •  Positionering Concerncontrol en invulling adviesfunctie.
 •  Inrichting en beheer van de organisatie brede Planning & Control-cyclus en meerjaren financiële planning.
 •  Inrichting (periodieke) rapportages voor College van Bestuur, Audit Commissie en Raad van Toezicht.
 •  Ontwikkelen van bestuurlijke processen.

Richting en sturing geven aan de strategische planning, het beleid en de financiële besluitvorming:
 • Sparringpartner van het CvB en directeur AIC op het gebied van strategische (financiële) beleidsvorming aangaande de positionering van Concerncontrol.
 • Draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van strategisch beleid. Het adviseren over, begeleiden en ondersteunen van de uitvoering van dit beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van de positionering van Concerncontrol, investeringsbeslissingen en treasury.
 • Draagt zorg voor het vertalen van organisatie vraagstukken naar concrete oplossingen op het gebied van de begroting en de financiële (meerjaren)planning.
 • Werkt samen met diverse stakeholders van verschillende domeinen binnen de organisatie om bedrijfs- en beleidsprocessen efficiënt en effectief uit te voeren en te verbeteren.
 • Identificeert en adviseert aangaande (financiële) risico’s, kansen en verbeteringen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau, die met name in de P&C-cyclus worden geïdentificeerd.

Functie-eisen

 • WO-opleiding bedrijfseconomie/bedrijfskunde.
 • Minimaal 15 jaar relevante werkervaring.
 • Concerncontrol ervaring binnen een onderwijsinstelling.
 • Ervaring met leidinggeven aan een team binnen een Planning en Control-afdeling.
 • Ervaring met verandermanagement in relatie tot positionering Concerncontrol.
 • Ervaring met het coördineren van organisatie brede financiële processen.
 • Praktijkervaring met verbetering van het financiële processen.
 • Werkervaring met advisering aan management.
 • Affiniteit binnen de overheid.
Voldoe jij aan deze eisen? Zorg dat dit duidelijk in je CV naar voren komt. 

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.