nl
nl

Interim Concerndirecteur – Alphen aan den Rijn

Interim

Concerndirecteur

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Alphen aan den Rijn, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Concerndirecteur. De opdracht start eind mei en heeft een looptijd van tenminste 6 maanden. Er geldt een optie op verlenging en de gevraagde inzet is 24-36 uur per week.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1398

Organisatie

Gemeente Alphen aan den Rijn is een innovatieve, ambitieuze en betrokken organisatie, met interessante inhoudelijke en organisatorische uitdagingen. De organisatie is klein genoeg om bestuur en collega’s snel te kunnen benaderen en groot genoeg om echt innovatie- en slagkracht te hebben. Door alle crises, maatschappelijke ontwikkelingen en onrust is de urgentie in het brede sociaal domein groter dan ooit. Er is veel beweging in de gemeente en regio, maar ook landelijk; door herziening van het stelsel, regionale herindelingen en bundeling van gelden. Een ambitieus college maakt de uitdaging compleet.

Functie

Als Concerndirecteur ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de collegedoelstellingen, voor een efficiënte en goede gemeentelijke dienstverlening en voor de interne organisatie. Samen met de gemeentesecretaris en jouw collega-directeuren ben je verantwoordelijk voor de integrale aansturing van de organisatie en organisatieontwikkeling door efficiënt te sturen op doelen en resultaten en continue te verbeteren. Je brengt teamleiders en opgavemanagers in positie en zorgt dat ze doen waar ze goed in zijn. Daarnaast houd je je ook bezig met belangrijke ontwikkelingen in het brede sociaal domein, zoals aanbesteding jeugdhulp en opvang van Oekraïense vluchtelingen.De focus van de opdracht ligt op deze drie punten:

 • Het rolvast herstellen van de relatie tussen bestuur en ambtelijke organisatie.
 • Concerndirecteur zijn voor het brede sociaal domein en het op sterkte brengen van de verschillende schakels in het sociaal en ruimtelijk domein, waarbij je als directeur de gelegenheid hebt om met huidige en nieuw te werven teamleider(s) het sociaal domein in te richten.
 • Specifieke aandacht voor de bijzondere Alphense verandering in de organisatie van de jeugdhulp en de organisatorische inbedding daarvan.

Functie-eisen

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als directeur binnen de gemeentelijke overheid.
 • Aantoonbare werkervaring met het bevorderen van de samenwerking tussen bestuur en organisatie (benoem hiervan minimaal 1 voorbeeld in het cv).
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare managementervaring binnen het gemeentelijk sociaal domein.
 • Aantoonbare werkervaring als directeur in een 75.000+ gemeente.
 • Beschikbaar per 22 mei 2023 voor 24 tot 36 uur per week.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.