nl
nl

Interim Controller – Nieuwerkerk aan den IJssel

Interim

Controller

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Zuidplas, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Controller. De opdracht heeft een duur van minimaal 6 maanden en vraagt een inzet van 36 uur per week.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1559

Organisatie

Functie

Gemeente Zuidplas staat voor een stevige financiële uitdaging, het ravijnjaar 2026 nadert snel. Jij krijgt de kans om met jouw goede ideeën mee te denken over de financiële toekomst van de gemeente! Samen met de concerncontroller en andere bevlogen collega’s lever je een bijdrage tot een structureel herstel van de financiële huishouding te komen.Naast de rol van Controller ben je procesbegeleider voor de Planning & Control Cyclus (P&C). Dit behelst een groot deel van jouw dagelijkse taken. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en doorontwikkeling van de P&C en het eerste aanspreekpunt voor college en organisatie. Samen met de organisatie stel je de kadernota, de begroting, de tussentijdse rapportages en de jaarstukken op.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in een economische of financiële richting.
 • Ruime werkervaring op het terrein van overheidsfinanciën, de planning- en control cyclus en verantwoording in een dynamische omgeving.
 • Integrale control advisering op strategisch niveau, die inzicht geeft in de mogelijke risico’s en kansen.
 • Analytisch en cijfermatig inzicht waarbij je hoofd- en bijzaken weet te scheiden.
 • Vernieuwende ideeën die je tot werkbare vormen weet om te zetten.
 • Een verbinder die met uiteenlopende doelgroepen kan werken op verschillende niveaus.
 • Een proactieve en gestructureerde houding, die informatie kort, bondig en helder weet over te brengen aan de juiste partijen.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.