nl
nl

Interim Controller – Oosten van het land

Interim

Controller

Een van onze opdrachtgevers, een publieke organisatie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financial Controller. De opdracht start begin juli, heeft een looptijd van minimaal 5 maanden en heeft een optie op verlenging. De gevraagde inzet is gemiddeld 36 uur per week.

Organisatie

Functie

Het team Concerncontrol van de organisatie is op zoek naar een tijdelijke energieke controller. De afdeling is verantwoordelijk voor managerial control, financial control en tax control binnen de Directie Financiën en Control. De afdeling Concerncontrol is onder meer verantwoordelijk voor het optimaliseren van financiële informatievoorziening ten behoeve van Directieraad en Raad van Bestuur in het licht van een veranderde organisatiestructuur en een hierop aangepast besturingsmodel.Voorbeelden van deze optimalisaties zijn:

 • Het aanpassen van de periodieke kostentoerekening aan producten en diensten, zowel qua frequentie als qua aanpassingen in de organisatiestructuur;
 • Het gezamenlijk met directies optimaliseren van interne en externe normen voor hun dienstverlening;
 • Het aanpassen van de (maandelijkse) management informatie.
Opdrachtomschrijving:
 • Het ondersteunen van het huidige team bij het identificeren en ontwikkelen van optimalisaties.
 • Het implementeren van de optimalisaties samen met controllers (zowel centraal als decentraal) als de product owners van SAP en BW. In de implementatiefase wordt verwacht dat je hands on meewerkt aan het concreet tot stand komen van de optimalisaties.
 • Het vertalen van de wensen over de informatievoorziening naar het opleveren van geautomatiseerde standaardrapportages is de belangrijkste deliverable van het project.
Belangrijkste technieken, methoden en tools:
 • SAP
 • BW in combinatie met SAC
 • Excel
 • Kennis en ervaring met het pakket CostPerform
De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Identificeren en ontwikkelen optimalisaties op het gebied van management informatie.
 • Implementeren van de optimalisaties in de bedrijfsprocessen in nauwe afstemming met centrale en decentrale controllers.
 • Ondersteuning van voorgaande punten door adequate rapportages en dashboards te bouwen en beschikbaar te stellen aan gebruikers.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van management control en business control.
 • Aantoonbare ervaring met succesvol samenwerken binnen centrale en decentrale controlteams.
 • Aantoonbare ervaring met het bouwen van complexe rapportages in SAC.
 • Kennis en ervaring met het pakket Costperform.
 • Ervaring met een organisatie die wettelijke taken uitvoert en werkt in een breed stakeholderveld.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.