nl
nl

Interim Domeindirecteur Ruimte – Uden

Interim

Domeindirecteur Ruimte

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Maashorst, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Domeindirecteur Ruimte. Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week, heeft een looptijd van minimaal 6 maanden en start 1 juli.

  • Nederland - Noord-Brabant
  • Overheidsinstellingen - Gemeenten
  • 36 uur per week
  • Vacature-ID:1685

Organisatie

Maashorst is een jonge gemeente met zes kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Hier vind je het beste van twee werelden: een ruimtelijke en groene woon- en werkomgeving en toch alle voorzieningen in de buurt. Als ‘groentje’ onder de gemeenten weten ze precies waar ze heen willen. Maar eerlijk is eerlijk: Er zijn nog wat stappen te zetten voordat ze daar zijn. Boeiend? Zeker weten! Want er liggen bij hen volop kansen. Daar krijg je de ruimte om je mouwen op te stropen, te ondernemen en mee te bouwen aan deze gemeente. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen.

Functie

Als domeindirecteur geef je, samen met de gemeentesecretaris en de twee andere directeuren, integraal leiding aan de gemeente Maashorst en voel je je verantwoordelijk voor de organisatie als geheel. Het domein Ruimte is jouw aandachtsgebied. Je bepaalt met het directieteam een ambitieuze koers voor de organisatie met een onderscheidende mensgerichte dienstverlening. Je denkt en werkt vanuit de integrale opgave en houdt verbinding en voeling met wat er speelt binnen de teams in het domein. Daarbij borg je de samenhang binnen de domeinen (in de lijn).

Als domeindirecteur focus je op strategische ontwikkeling en investeer je in een strategisch en relevant netwerk met de diverse ketenpartners binnen en buiten Maashorst. Je bent strategisch adviseur voor het bestuur en legt heldere verbindingen tussen werkvelden, collega’s, bestuur en in netwerken. Je geeft met visie richting aan de portefeuilledoelstellingen in het domein. Je bent daarvoor adviseur, sparringpartner en aanspreekpunt voor de teammanagers en bestuurders.

Je bent opdrachtgever voor organisatie-brede programma’s met een hoge politieke, financiële en/of organisatorische impact. Afhankelijk van de scope fungeer je ook als ambtelijk opdrachtgever voor (organisatie-brede) projecten. Je draagt bij aan een stevige en waarden-gedreven ontwikkeling van de organisatie en brengt de gemeente op een hoger plan (organisatieverandering, kwaliteit en integraliteit van programma’s, projecten en lijnwerkzaamheden). Als domeindirecteur werk je vanuit leiderschap dat ruimte geeft, verantwoordelijkheden laag legt en het professioneel samenspel vergroot. Je geeft coachend leiding aan teammanagers in het domein en weet de mensen te inspireren, te boeien en aan Maashorst te binden. Daarnaast beschik je over realisatiekracht en organiseer je prioriteiten o.a. door het voorzien van de juiste capaciteit voor programma’s, projecten en andere werkzaamheden.

Functie-eisen

Je werkt en denkt integraal en brengt scherpte aan in discussies en in het stellen van doelen. Je communiceert op een heldere manier en bent transparant. Je toont leiderschap door te inspireren met voorbeeldgedrag en in het uitdragen van de organisatiewaarden. Daarnaast heb je:

  • Academisch denk- en werkniveau.
  • Strategische denk- en realisatiekracht.
  • Visie op en kennis van de ontwikkelingen binnen domein Ruimte. 
  • Bewezen ervaring met (het initiëren van) samenwerking intern en extern. Je bent een goede netwerker en hebt toegang tot een relevant netwerk.
  • Je bent een mensgerichte, verbindende en inspirerende leider met oog voor de professionaliteit en ontwikkeling van teammanagers en medewerkers.
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en weet daardoor hoofd- en bijzaken te onderscheiden, prioriteiten te stellen en overzicht te houden. Van nature bied je mensen vertrouwen en geef je mensen de ruimte te presteren en te leren.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.  

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

 

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.