nl
nl

Interim Financial Controller – Midden van het land

Interim

Financial Controller

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financial Controller. Deze opdracht vraagt een inzet van gemiddeld 32-36 uur per week en heeft een looptijd van tenminste 6 maanden.

 • Nederland - Utrecht
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1240

Organisatie

Functie

In de functie van Interim Financial Controller Bedrijfsvoering ben jij de sparringpartner voor het gilde management op o.a. het formatieplan, de capaciteitsplanning en het opstellen van de bijbehorende begroting. Daarnaast is er voor jou een belangrijke rol weggelegd in het analyseren en verbeteren van verschillende (financiële) processen in samenwerking met de eindverantwoordelijke business controller.Je taken zijn:

 • Op strategisch en tactisch niveau meedenken over de bedrijfsvoering.
 • Ontwikkelen van (informatie) processen en dashboards.
 • Kritisch adviseren bij het opstellen en monitoren van begrotingen, capaciteitsplanningen en formatieplannen.
 • Verbinding zoeken en samenwerken met andere organisatieonderdelen.
 • Signaleren en adviseren ter verbetering van bedrijfsvoerings- en/of ontwikkelingsprocessen.
 • Adviseren van het management op o.a. de jaarlijkse cyclus van begroten en verantwoorden.
 • Signaleren van risico’s en adviseren over beheersmaatregelen, risicobereidheid en verbetermogelijkheden.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO-opleiding in financieel/economische richting.
 • Je hebt circa 5 jaar recente en relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, waarvan bij voorkeur 2 tot 4 jaar binnen de lokale overheid.
 • Je hebt ruime ervaring met het afsluiten van een boekjaar en de daarbij behorende financieel technische werkzaamheden.
 • Kennis van het Besluit BBV en ervaring binnen de (regionale) overheid zijn een pré.
 • Je bent een kritisch denker en kan kansen, belangen en risico’s vertalen naar gefundeerde adviezen.
 • Je kunt zelfstandig projecten trekken en weet snel en helder te adviseren in een complexe omgeving met belangentegenstellingen.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.