nl
nl

Interim Financial Controller – Oosten van het land

Interim

Financial Controller

Een van onze opdrachtgevers, een publieke organisatie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financial Controller. De opdracht start begin februari, heeft een looptijd van minimaal 4 maanden en heeft een optie op verlenging. De gevraagde inzet is gemiddeld 28 uur per week.

Organisatie

Het team Concerncontrol is op zoek naar een Interim Financial Controller.DutchDare International selecteert voor een tijdelijke periode een financial controller die een kritische en betrouwbare business partner is en een belangrijke bijdrage levert aan een efficiënte en accurate externe verslaggeving en interne financiële verantwoording en advies dat waarde toevoegt voor de organisatie. De opdracht is vacant om een zwangerschapsverlof op te vangen.

Functie

Je bent een deskundige Financial Controller met meer dan vijf jaren ervaring binnen het vakgebied van financiën en control. Als Financial Controller ben je een verbinder die in staat is de financiële materie op eenvoudige wijze bij anderen over te brengen en hen mee te nemen in de processen. Je bent medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van de planning en control cyclus.Je werkt daarbij nauw samen met de (senior) financial controller(s). Daarnaast werk je samen met verschillende collega’s van andere afdelingen, zoals Strategie & Public Affairs en Personeel & Organisatie.De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Ondersteuning bij de kwartaalafsluiting.
 • Bewaken van de kwaliteit van de financiële administratie en voorstellen van verbeteringen.
 • Adviseren over financiële onderwerpen, zoals investeringen, wetgeving en belastingen.
 • Opstellen van managementinformatie en analyseren van de voortgang.
 • Reviewen van de maandelijkse mutaties van diverse voorzieningen.
 • Actief bijdragen aan planning en control werkzaamheden.
 • Uitvoeren van diverse financiële analyses op ad-hoc basis.
 • Voeren van overleg met extern toetsende instanties, zoals de externe accountant.
 • Opstellen van financiële analyses ten behoeve van de overleggen met de vakbonden.
Onze opdrachtgever verwacht een kort plan van aanpak voor deze opdracht.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische WO-opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Financial Controller.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare organisatie.
 • Ervaring met SAP en BI tooling.
 • Je bent resultaatgericht, hebt helicopterview, bent adviesvaardig en hebt overtuigingskracht.
 • Je bent communicatief zowel schriftelijk als mondeling sterk, klantgericht, kwaliteitsgericht en accuraat.

Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.