nl
nl

Interim

Financial Controller

Een van onze opdrachtgevers, een waterschap, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financial Controller. Deze opdracht heeft een looptijd van 5 maanden, kan maximaal (één keer) 6 maanden verlengd worden en vraagt een parttime inzet van 32 uur per week. De startdatum is begin november 2021.

Organisatie

Voor het team Bedrijfsvoering en organisatie binnen de afdeling Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Informatiemanagement (BDI) van het Waterschap is onze opdrachtgever op zoek naar een Interim Financial Controller. Het team bestaat uit ruim 40 medewerkers die zich bezighouden met planning en control, personeel en organisatie, financiën en Arbo en milieu. De gezamenlijke ambitie is de organisatie te voorzien van een betrouwbare administratie, sturingsinformatie en integraal advies.

Functie

Het team heeft, evenals de afdeling, een paar grote ontwikkelopgaven op de agenda staan, waaronder de doorontwikkeling van de brede bedrijfsvoering en concernsturing. Om hier voldoende tijd voor vrij te maken wordt op tijdelijke basis ingehuurd.Wat ga je doen in deze functie:

 • Het inhoudelijk sturing geven aan het opstellen van de jaarrekening.
 • Het coördineren van het proces van het opstellen van de jaarrekening.
 • Helpen bij de totstandkoming van het jaarverslag.
 • Je bent contactpersoon richting accountant.
 • Het zelfstandig uitvoeren van een aantal werkzaamheden voor de jaarrekening.
 • Afstemmen en delen van verwachtingen met alle betrokkenen.
 • Voorbereiden van de voorstellen ter besluitvorming.
Overige voorkomende taken, waaronder:
 • Het uitvoeren van interne audits, waaronder werkzaamheden voor de spendanalyse (controle op rechtmatigheid van inkoop en aanbesteding).
 • Beantwoorden van vragen vanuit de organisatie op financieel gebied.

Functie-eisen

 • Je bent een senior financieel expert en beschikt over een passende hbo-/wo achtergrond.
 • Je hebt ervaring met het jaarrekeningproces.
 • Je hebt kennis van verslaggevingsvoorschriften. Specifieke kennis van BBV (Besluit Begroting en Verantwoording) en BBVW (Besluit Begroting en Verantwoording Waterschappen) is een pré.
 • Je hebt ervaring met contacten met de accountant en weet hoe een goed dossier eruit moet zien.
 • Je zoekt de verbinding zowel in de organisatie alsmede ben je een verbinder die vanuit de inhoud anderen kan inspireren en meenemen.
 • Je hebt gedegen (aantoonbare) ervaring met het schrijven van een heldere toelichting bij de analyse van cijfers en met het schrijven van (financiële) memo’s of nota’s voor directieleden en bestuur.
 • Er wordt gewerkt binnen een politiek bestuurlijke omgeving. Van jou vraagt dat inzicht in hoe dat werkt en de sensitiviteit om daar mee om te kunnen gaan.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.