nl
nl

Interim

Financial Controller

Een van onze opdrachtgevers, actief in de infra, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financial Controller. De opdracht start per direct, heeft een looptijd van 3-6 maanden en vraagt een fulltime inzet.

Organisatie

Functie

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de rapportagecyclus. Je hebt een actieve rol en rapporteert aan de Financieel Directeur, sterker nog: je acteert als "de 2e man". Je takenpakket bestaat uit het volgende:

 • Optreden als (financieel) business partner voor het MT en Directie.
 • Zorgdragen voor relevante en accurate financiële rapportages voor de business reviews, waarin niet alleen de historische performance zelf wordt geanalyseerd, maar ook de consequenties ervan voor de (rolling) forecast. Hierbij zal de nadruk niet enkel op de winst- en verliesrekening liggen, maar ook op de balans (werkkapitaal), cashflow en personele ontwikkelingen.
 • Verzorgen van financiële inzichten door middel van analyses en hier proactief op inspelen.
 • Verzorgen van budgetten en forecasts.
 • Leidinggeven aan de financiële administratie (2 fte).
 • Het formuleren van beleid en kaders op het gebied van bedrijfseconomische en organisatorische vraagstukken.
 • De financiële governance en compliance in de organisatie bewaken.
 • Verantwoordelijk voor de periode afsluitingen en bijbehorende rapportages.
 • Opstellen van de jaarrekening en afstemming met de externe accountant en je bent het aanspreekpunt voor de accountants en belastingdienst.
 • Ontwikkelen en implementeren van rapportagedashboards en business analyses.
 • Actief adviseren van de organisatie (gevraagd en ongevraagd) met uitkomsten uit bedrijfsanalyses, zodat de focus van het MT en Directie gelegd wordt op die business- en financiële drivers die de meeste waarde toevoegen.
 • De opzet en bewaking van de AO / IB.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een communicatieve, enthousiaste en zelfstandige Financial Controller. Je brengt o.a. mee:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in financiële richting.
 • Ca. 4-5 jaar relevante werkervaring en affiniteit met de techniek.
 • Sterke vaardigheden in Excel, Navision 4PS is een pré.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Pro activiteit, optimisme, stressbestendigheid en veerkracht.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, analytische skills, accuratesse, een gezond kritische blik en een “can-do”-mentaliteit.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.