nl
nl

Interim Financieel Adviseur (Business Controller) – Barneveld

Interim Financieel

Adviseur (Business Controller)

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Barneveld, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur (met affiniteit in business control) . Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week en heeft een looptijd van minimaal 6 maanden.

 • Nederland - Gelderland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1400

Organisatie

Functie

 • Je bent sparringpartner voor management en bestuur binnen het aandachtsgebied Leefomgeving voor de Teams Verkeer & Vastgoed en Civiel & Water en geeft hen - gevraagd en ongevraagd - onafhankelijk en integraal advies op het vlak van business control.
 • Je adviseert beide teams over de financiële kaders zoals bij college- en raadsvoorstellen en je denkt mee over eventuele mogelijkheden. Daarbij houd je altijd het concern/politieke belang en de wet- en regelgeving in de gaten.
 • Je ondersteunt de aan jou toegewezen teams verder in de ontwikkeling van Barneveld Groeit, o.a. door het verder inbedden van de P&C-producten binnen de teams, de budgethouders in hun rol te laten komen en de budgetten te optimaliseren waardoor men beter in control komt. Voeling bij aansluiting van het MJOP en het te implementeren vastgoedbeheersysteem met het financiële systeem.
 • Je ondersteunt de aan jou toegewezen teams bij het verder in beeld brengen van het MeerjarenInvesteringsPlan.
 • Je draagt bij aan het bewaken en blijvend optimaliseren van de financiële processen en toetst voorstellen uit de organisatie en het beoordelen van de consequenties. Hierbij ligt de focus op financiële juistheid, rechtmatigheid, volledigheid en risico's.
 • Je zorgt ervoor dat de verschillende planning- en controldocumenten (P&C-documenten) kwalitatief goed en tijdig conform planning opgeleverd worden.
 • Je neemt deel in verbeterprojecten en levert samen met je collega’s een energieke bijdrage aan het (door)ontwikkelen van financial en business control.
 • Je pakt je rol als aanjager en teamplayer. Je bent rolvast, je beweegt mee waar nodig en beseft dat goede relaties belangrijk zijn voor het succesvol uitvoeren van je werk. Je bent kritisch waar nodig en meedenkend waar het kan.
 • Je bent een open persoon met een positieve houding en relativeringsvermogen, je bent creatief, ziet mogelijklheden en realiseert deze ook.

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy (op cv aantoonbaar).
 • Ervaring als financieel adviseur/business controller binnen de overheid of binnen een accountantskantoor (op cv aantoonbaar).
 • Ervaring met het opstelling van begrotingen, rapportages en financiële doorrekeningen.
 • Bekendheid met de geldende wet- en regelgeving (BBV), richtlijnen en procedures op het gebied van gemeentefinanciën is een pre, maar geen must.
 • Ervaring met financiële dienstverlening binnen de lokale overheid.
 • Ervaring met het aandachtsgebied vastgoed, verkeer, civiel en water.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.