nl
nl

Interim Financieel Adviseur – Gelderland

Interim

Financieel Adviseur

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft Dutchdare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur. De opdracht start eind augustus, heeft een looptijd van tenminste 6 maanden en vraagt om een inzet van 32 uur.

 • Nederland - Gelderland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1119

Organisatie

Als Financieel Adviseur werk je binnen het Team Bedrijfsvoering.Binnen dit team zijn ongeveer 60 professionals werkzaam binnen de vijf clusters: Juristen, Financiën & Control, Informatisering, ICT Beheer en P&O & Inkoop. Het cluster Financiën en control adviseert de organisatie over financiën en control, draait de planning en control cyclus en houdt financieel beleid in lijn met de noden van de organisatie. Het team bestaat uit 12 personen en kent meerdere adviseurs, twee seniors met coördinerende taken en een aantal meer beheersmatige functies.

Functie

In deze rol werk je nauw samen met een collega financieel economisch adviseur waarbij het doel is dat jullie elkaar zoveel mogelijk op werkzaamheden kunnen vervangen en aanvullen.

 • Je bent inhoudelijk aanspreekpunt voor Pepperflow; het digitale systeem voor onze P&C-cyclus. Je zorgt voor de inrichting hiervan en een naadloze aansluiting met de financiële administratie.
 • Je zorgt samen met een collega financieel economisch adviseur voor de inrichting van de administratie en de borging van een goed financieel systeem.
 • Je stelt de wijzigingen in de werkbegroting op met input van de financiële adviseurs en zorgt na besluitvorming voor de verwerking ervan.
 • Bij de P&C-producten draag je o.a. bij aan het opstellen van een aantal paragrafen door tabellen en berekeningen aan te leveren en een deel van de balansdossiers samen te stellen. Ook zorg je voor de eindtoets van het document.
 • Je werkt samen met de senior medewerkers de detailplanning uit van producten binnen de P&C cyclus .
 • Je bewaakt de beantwoording van raadsvragen in relatie tot de P&C-cyclus in afstemming met de senior financieel adviseurs.
 • Samen met collega adviseurs zorg je ervoor dat het management, collega’s en bestuur goed worden geïnformeerd en geadviseerd.
 • Daarnaast draag je bij aan de versterking van ‘bedrijfsvoering in control’ door bijvoorbeeld het in beeld brengen van risico’s, het doorvoeren van procesverbeteringen e.d.
 • Afhankelijk van waar je belangstelling en ontwikkelpotentieel ligt is er ruimte om andere taken binnen het team op te pakken en vorm te geven.

Functie-eisen

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, met bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van gemeentefinanciën, aangevuld met 3 tot 5 jaar ervaring in een gemeentelijke organisatie.
 • Ervaring in een soortgelijke functie is een pré.
 • Ervaring met Pepperflow / LIAS.
 • Je hebt lef, weet anderen te inspireren en draagvlak te creëren.
 • Je werkt graag samen, bent aanspreekbaar en durft anderen ook aan te spreken. Je bent je bewust van de ‘keten’ waarin je samen met collega’s werkt.
 • Je bent in staat cijfers en rapporten op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren en toe te lichten.
 • Je hebt oog voor de belangen die spelen.
 • In jouw resultaatgerichte manier van werken neem je initiatief, regie en zorg je voor een integrale advisering en verbind je je aan het te behalen resultaat.
 • Daarnaast communiceer je effectief. Je kunt goed luisteren en vraagt door. Op een heldere en oplossingsgerichte manier weet je mensen mee te nemen in jouw afwegingen en mogelijke oplossingen.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.