nl
nl

Interim Financieel

Adviseur (Sociaal Domein)

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur (Sociaal Domein). De opdracht start per direct, heeft een looptijd van minimaal 4 maanden en vraagt een fulltime inzet (36 uur/week). 32 uur is bespreekbaar. Er geldt een optie op verlenging.

Organisatie

Functie

 • P&C cyclus: een coördinerende rol voor de producten van deze cyclus. Kadernota, Begroting en Jaarrekening. Voor de maandrapportages is de focus voor aanlevering meer vanuit de afdeling en wordt de Financieel Adviseur (FA) ingevlogen voor een adviserende rol in de toelichting die wordt opgenomen of maakt de FA een prognose van uitgaven of inkomsten verloop.  
 • Advisering college- en raadsvoorstellen: wanneer adviseer je via welk orgaan? Aanlevering van de financiële paragraaf van het voorstel in samenhang met de inhoud van het voorstel. De rol van de FA is meelezen en ervoor zorgen dat een voorstel zo soepel mogelijk door het traject gaat. Soms een hele actieve bijdrage als een voorstel financieel van aard is, bijvoorbeeld budgetbijstelling sociaal domein of financiële steunmaatregelen cultuursector i.v.m. covid.
 • Sparringspartner afdelingsmanager en wethouder sociaal domein voor financiële component van allerlei trends en ontwikkelingen.
 • Advisering van projecten waar financiële component mee gemoeid is.
 • Maandelijks stuurgroep overleg en wethouders overleg Jeugdhulp. Voorbereiden overleg en kostenprognose actualiseren/opstellen.
 • Voor de begroting gesprekken voeren met beleidsregisseurs en beleidsmedewerkers en begroting inclusief onderbouwing actualiseren.
 • Aanspreekpunt voor alle financiële vragen van beleid, afdelingsmanager en wethouder.
 • Ontwikkeling budgetten vanuit de circulaires duiden, inkomstenontwikkeling jeugdhulp, inburgering, wmo etc. Ook indicatie bepalen en afgeven.
 • Regio financial Jeugdhulp: participeren in het reguliere overleg. Daarnaast participeert de FA in twee werkgroepen.
 • Begrotingswijzigingen opstellen.
 • Maandelijkse monitorgesprekken met afdelingsmanager voorbereiden: analyse exploitatie en highlights ter bespreking.
 • Voor Participatiewet doet de FA de overall view voor vangnetuitkering, ontwikkeling en trends voor de begroting (bijvoorbeeld ihkv corona etc.). 

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van Bedrijfseconomie of Finance en Control.
 • Je hebt aantoonbare ervaring als financieel adviseur binnen het Sociaal Domein.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van begrotingen, rapportages en financiële doorrekeningen.
 • Je bent goed bekend met de geldende wet- en regelgeving (BBV), richtlijnen en procedures op het gebied van gemeentefinanciën.
 • Kennis van en ervaring met Key2Financiën is een must.
 • Je bent een positief kritisch persoon en denkt in mogelijkheden en oplossingen.
Geef in je CV en motivatioe specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.