nl
nl

Interim Financieel Adviseur Sociaal Domein – Regio Rotterdam Rijnmond

Interim Financieel

Adviseur Sociaal Domein

Een van onze opdrachtgevers, een kleine gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur Sociaal Domein. De opdracht start op korte termijn, heeft een looptijd van minimaal 3 maanden en er geldt een optie op verlenging. De gevraagde inzet is gemiddeld 16-24 uur per week.

Organisatie

De organisatie is continu in beweging. Er wordt gezocht naar nieuwe manieren van (samen)werken, uitgaande van zelforganisatie en steeds meer gericht zijn op resultaat in plaats van tijd. De organisatie is verdeeld in 25 thuisteams die gevormd zijn rondom inhoudelijke thema’s. Het team Financieel beleid en advies bestaat uit 7 collega’s die veel waarde hechten aan onderlinge afstemming en samenwerking. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn het ondersteunen van de teams, de planning en controlcyclus en het financieel beleid.

Functie

 • Je bent Financieel Adviseur en sparringpartner voor diverse zelf organiserende teams (onder andere Samenleven, sociaal domein (Participatiewet en Wet inburgering), griffie en vastgoed). Vakinhoudelijke kennis van relevante wet- en regelgeving is hierbij noodzakelijk.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in diverse gemeenschappelijke regelingen.
 • Je adviseert op proactieve wijze over financiën in brede zin, ook richting directie en bestuur en geeft daarin een meerwaarde aan cijfers.
 • Samen met andere collega’s werk je aan de documenten van de P&C cyclus (kadernota, begroting, jaarstukken, tussentijdse begrotingswijzigingen).

Functie-eisen

 • Bring your own device is van toepassing.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Financieel Adviseur bij een gemeente.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving bij een kleinere gemeente (max 40.000 inwoners).
 • Aantoonbare kennis van en werkervaring met de participatiewet.
 • Aantoonbare werkervaring met zelforganiserende teams (benoem dit duidelijk in het cv).
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare kennis van en werkervaring met Excel in de afgelopen 5 jaar (benoem dit duidelijk in het cv).
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.