nl
nl

Interim Financieel adviseur Sociaal Domein – Wijdemeren

Interim Financieel

adviseur Sociaal Domein

Een van onze opdrachtgevers, de gemeente Wijdemeren, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur Sociaal Domein. De opdracht start 22 april, heeft een duur van minimaal 6 maanden en vraagt een inzet van 16-36 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

 • Nederland - Noord-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1642

Organisatie

Onze opdrachtgever is een uitdagende werkgever die continue in ontwikkeling is. Kenmerkend zijn de prettige informele werksfeer, de korte lijnen en de diverse ontwikkelingsmogelijkheden. Omdat de gemeente relatief klein is, weten collega’s elkaar snel te vinden en kun je echt het verschil maken. Ook schakel je regelmatig tussen diverse rollen. Zo organiseer, adviseer én voer je vaak ook uit. Het verder ontwikkelen van de organisatie staat de komende jaren centraal. Het doel? Binnen de mogelijkheden zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De  kernwaarden zijn: eigenaarschap, eigentijds en vernieuwend, inclusief, benaderbaar en professioneel.Wijdemeren is een schitterende groene gemeente in Gooi & Vecht tussen Amsterdam en Utrecht. De dorpen die samen de gemeente vormen, liggen tussen prachtige wateren en ongeëvenaard natuurschoon waaronder de Loosdrechtse Plassen. De combinatie van natuur en kleine dorpen dichtbij de Randstad geeft precies weer hoe het werken bij ons is: afwisselend!

Functie

Wij selecteren een financieel adviseur in het sociaal domein. De gemeente stond in 2023 onder preventief toezicht van de provincie Noord-Holland en is door middel van een financieel herstelplan gekomen tot een reëel en structureel sluitende meerjarenbegroting 2024-2027. Ook voor het sociaal domein is een opgaaf opgenomen die gerealiseerd moet worden. Naast de (reguliere) dagelijkse advisering van de teams in het sociaal domein wordt van de adviseur dus ook verwacht dat hij/zij het team ondersteunt in de zoektocht naar middelen om invulling te geven aan de -tot een reëel en structureel sluitende- begroting.De eerste periode van de opdracht wordt een inzet van 16 uur per week gevraagd. Vanaf 1 juli opbouwend naar 36 uur per week. Werkzaamheden:

 • Levert een actieve bijdrage bij het opstellen van de P&C producten binnen het team financiën.
 • Adviseert over vraagstukken binnen het sociaal domein.
 • Voert periodiek budgetgesprekken.
 • Signaleert risico’s, verbeter,- en/of knelpunten.
 • Toetst en evalueert de naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Financieel Adviseur sociaal domein bij een gemeentelijke organisatie.
 • Aantoonbare kennis / werkervaring van/met gemeentefinanciën/ BBV (benoem dit duidelijk in het CV).
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het opstellen van P&C producten bij een gemeentelijke instelling.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

.cx, li, p { margin: 0; font-family: sans-serif; font-size: 13px; color: #333333; } Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

.cx, li, p { margin: 0; font-family: sans-serif; font-size: 13px; color: #333333; } DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.