nl
nl

Interim Financieel Adviseur – Utrecht

Interim

Financieel Adviseur

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur. De opdracht start begin juni en heeft een looptijd van tenminste 3 maanden. De gevraagde inzet is 24 uur per week.

Organisatie

De gemeente zoekt tijdelijk een Financieel Adviseur voor Burgerzaken en Bedrijfsvoering. De gemeente richt zich op drie kernwaarden, namelijk: samenwerken, duidelijk en verbindend. Als adviseur geef je jouw adviezen aan de organisatie, het management en het bestuur op het gebied van bedrijfsvoering en financiën. Specifiek doe je dit voor de afdelingen Intern Advies, Informatiebeheer en Burgerzaken. Daarnaast draagt je bij aan de uitvoering van de P&C-cyclus. De gemeente  is een mensgerichte organisatie, kleinschalig, met korte lijnen en met mooie complexe financiële dossiers in de volle breedte.

Functie

Je versterkt het team Financieel Beleid als financieel adviseur voor met name Burgerzaken en Bedrijfsvoering. Daarnaast ben je sparringpartner van de coördinerend strategisch adviseur van het team voor continue verbetering van het P&C proces en de vak ontwikkeling. Concreet:

 • Je bent de financieel adviseur voor budgethouders, projectleiders en management en voert periodiek budgetgesprekken.
 • Je geeft financieel advies op College- en Raadsvoorstellen.
 • Je draagt bij aan de totstandkoming van de planning & control producten.
 • Je maakt prognoses en stelt (financiële) scenario’s op.
 • Je adviseert over de financiële impact van beleidskeuzes.
 • Je draagt zorg voor een adequate informatievoorziening naar bestuur, management en organisatie.
 • Financiële- en bedrijfsprocessen verbeteren en inrichten.

Functie-eisen

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als financieel adviseur in een publieke organisatie.
 • Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Financiën of Bedrijfseconomie.
 • Aantoonbare kennis van het BBV en financiële vraagstukken bij de overheid.
 • Aantoonbare werkervaring met de gemeentelijke planning & control cyclus.
 • Aantoonbare werkervaring met Key2Financien.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.