nl
nl

Interim Financieel Adviseur (Vluchtelingenopvang) – Hilversum

Interim Financieel

Adviseur (Vluchtelingenopvang)

Een van onze opdrachtgevers, de gemeente Hilversum, heeft Dutchdare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur. De opdracht start begin september, heeft een looptijd van tenminste 4 maanden en vraagt om een inzet van 36 uur per week.

 • Nederland - Noord-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1122

Organisatie

Functie

Je eerste project waarmee je aan de slag gaat is helpen bij het stroomlijnen en de verantwoording van de financiën voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Je ondersteunt bij het zorgdragen voor een goede verantwoording van de financiële stromen en de juiste inrichting van ons financieel systeem hiervoor. Ook ben je een belangrijke schakel in de (voorbereiding van de) verantwoording richting het Rijk, onder andere in samenwerking met onze eigen auditfunctie. Je bent nieuwsgierig, kritisch, proactief en gaat op zoek naar de juiste oplossing gegeven de regels die door het Rijk zijn en nog worden opgesteld. Je gaat zelf op zoek naar de informatie die nodig is en overlegt gevraagd en ongevraagd met projectleiders en ambtelijke opdrachtgevers die verantwoordelijk zijn voor inrichten van opvanglocaties en vakcollega’s.
Daarnaast kunnen jouw taken ook bestaan uit het opstellen van financiële rapportages en het adviseren, ondersteunen en begeleiden van het lijnmanagement bij financiële vraagstukken. Als financieel adviseur krijg je dan te maken met de bedrijfsvoering van een team / afdeling en adviseer je over alle facetten die hen raken. Je zorgt voor inzicht, overzicht door te borgen dat de financiële gegevens juist, tijdig en volledig zijn. Jij zorgt dat de weergave van de begroting en de realisatie daarvan correct en actueel is. Om dit goed te kunnen, ken je niet alleen de wettelijke regelgeving zoals het BBV maar pas je ook onze interne regels toe en de afspraken die met onze accountant zijn gemaakt of met onze eigen audit functie. Je voorziet teams en afdelingen van betrouwbare financiële rapportages en bespreekt deze met de betreffende managers. Je werkt mee aan de financiële onderdelen van de begroting, jaarrekening en managementrapportages.Specifieke taken en verantwoordelijkheden:

 • Zorgdragen voor financieel overzicht, inzicht en verantwoording financiën opvang Oekraïense vluchtelingen.
 • Financieel adviseur lijnmanagement.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur binnen een gemeente van meer dan 50.000 inwoners.
 • Aantoonbare werkervaring als financieel adviseur in beleidsinhoudelijke projecten binnen een gemeente van meer dan 50.000 inwoners.
 • Aantoonbare kennis en werkervaring van Lias.
 • Aantoonbare kennis van het BBV.
 • Aantoonbare kennis van Key2Financien.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.