nl
nl

Interim

Financieel Adviseur

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Adviseur voor de clusters Planmatig Beheer en Dagelijks Beheer. Deze interim opdracht vergt een inzet van gemiddeld uur 36 per week, heeft een looptijd van 3 maanden en er geldt een optie op verlenging.

Organisatie

Deze middelgrote gemeente heeft een moderne en professionele organisatie. De Interim Financieel Adviseur zal enerzijds zeer zelfstandig en anderzijds met een stevige verbinding met de organisatie, zijn/haar werkzaamheden verrichten.

Functie

  • Opstellen van analyses en toelichtingen op de verschillende onderdelen van de p&c-cyclus zoals de begroting, bestuurs rapportages, de kadernota (meerjarenbegroting) en de jaarrekening.
  • Adviseren van afdelingshoofden en teamleiders: de adviseur is het eerste aanspreekpunt voor financiële vraagstukken, loopt met hen periodiek de budgetten door, bespreekt waar onder- en overbestedingen plaatsvinden en stelt mogelijke oplossingen voor.
  • Toetsen van college- en raadsvoorstellen, ervoor zorgen dat de adviseur tijdig op de hoogte is van voorstellen inclusief de financiële paragraaf, zodat de adviseur op adequate wijze kan adviseren over de voorstellen.
  • Afstemmen van financiële vraagstukken met collega-adviseurs, bijvoorbeeld met collega’s van inkoop als het gaat over aanbestedingstrajecten of met collega’s van HRM als het gaat over de uitputting van salaris- en inhuurbudgetten.
  • (pro)Actief bijdragen aan verbeteringsvoorstellen van financiële processen.

Functie-eisen

  • Een afgeronde financieel-economische opleiding op minimaal HBO bachelor niveau. 
  • Minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur bij een gemeente. 
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur voor het fysieke domein binnen de overheid. 
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 4 jaar met Key2Finance.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.