nl
nl

Interim Financieel Controller – Utrecht

Interim

Financieel Controller

Een van onze opdrachtgevers, een kleine gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Financieel Controller. De opdracht start begin juli, heeft een looptijd van minimaal 6 maanden en vraagt een inzet van gemiddeld 32 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

 • Nederland - Utrecht
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 32 uur per week
 • Vacature-ID:1056

Organisatie

Onze opdrachtgever heeft 200+ medewerkers. De organisatievisie is een belangrijke basis. Om de inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, houdt men de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van medewerkers en organisatie is erg belangrijk. Het doel is een wendbare en rolbewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving. Als gemeentelijke organisatie werkt de opdrachtgever voor een diverse samenleving. Daarom is het belangrijk dat de organisatie net zo divers is. Er speelt een aantal belangrijke projecten, bijvoorbeeld de energietransitie naar een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Momenteel is een omgevingsvisie -als onderdeel van de Omgevingswet- in ontwikkeling, evenals verschillende bouwprojecten.

Functie

De gemeente is per direct op zoek naar een Financieel Controller die tijdelijk het team Financiën komt versterken in verband met het ontwikkelen van de functie Financieel Controller. De gemeente heeft zich behoorlijk ontwikkeld waarbij de functie van Financieel Adviseur meer versteviging nodig heeft. Samen met de Financieel Adviseer draag je zorg voor een integrale borging en advisering van de financiële controllers taken. Daarnaast help je de gemeente ook om collega’s in het team mee te nemen in de gewenste ontwikkelingen.Begin 2022 is er bij de gemeente een nieuwe besturingsfilosofie en concernplan vastgesteld. In 2022-2023 zijn er drie prioriteiten voor de organisatie ontwikkeling: i) de taskforce bouwen & wonen, ii) een toekomstbestendige bedrijfsvoering en iii) een toekomstbestendige bijdrage en ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden. Als Financieel Controller richt jij je primair op het derde onderdeel en dan specifiek voor het team financiën met aandacht voor de ruimtelijke omgeving. Je bent in de uitvoering van deze functie verantwoordelijk voor het neerzetten van de integrale control structuur, en daarnaast voor het verder professionaliseren van financieel control binnen het team financiën.Je gaat aan de slag met / Je belangrijkste taken zijn:

 • Risico monitoring, bewustwording en de integrale effecten daarvan.
 • Integrale borging van control programma en organisatie breed.
 • Ontwikkeling en borging van de rechtmatigheid verklaring.
 • Ondersteuning en optimaliseren van de planning en control cyclus.
 • Je bent sparringpartner van het MT en college in samenhang met de financieel adviseurs.
 • Samen met de manager bedrijfsvoering en integraal financieel control vorm je het geweten van concern control.
 • Je werkt nadrukkelijk samen met de collega’s van financiën.
In deze opdracht is het belangrijk dat je een duidelijke toekomstgerichte visie op control hebt en in staat bent de organisatie en directe collega’s hierin mee te nemen. Er is een routekaart voor control uitgezet met een doorlooptijd van twee tot drie jaar. Van belang is dat jouw bijdrage en visie past binnen de ontwikkelmogelijkheden van de organisatie. Sensitiviteit voor organisatieontwikkeling is noodzakelijk.Je bent energiek, een stevige gesprekspartner en niet bang je mening te geven. Je legt gemakkelijk verbindingen en werkt van nature samen. Schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau doe je zonder problemen en je vindt daarin je eigen weg. Resultaatgerichtheid is voor jou belangrijk.

Functie-eisen

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met strategische en/of beleidsmatige financiën bij een overheidsorganisatie.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau met een financiële component (bedrijfseconomie, accountancy of bestuurskunde).
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare expertise en werkervaring op strategische functies in de afgelopen 8 jaar.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.