nl
nl

Interim Hoofd Financiën – Midden van het land

Interim

Hoofd Financiën

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Hoofd Financiën. De opdracht start begin augustus en heeft een looptijd van in eerste aanleg 6 maanden. Er geldt een optie op verlenging en de gevraagde inzet is 32 uur per week.

 • Nederland - Utrecht
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 32 uur per week
 • Vacature-ID:1106

Organisatie

De huidige teammanager Financiën gaat op korte termijn met pensioen. Het team bestaat uit ca 14 personen, voornamelijk financieel adviseurs. Wij selecteren  een interim teammanager met ervaring op financieel terrein en aandacht voor de mensen in het team. 

Functie

Goede begeleiding bij verzuim en oog voor de hoge werkdruk zijn belangrijk in deze opdracht. Daarnaast is het belangrijk dat de processen en taken met betrekking tot onder meer de P&C cyclus onder de loep worden genomen en er verbetervoorstellen worden gedaan.Er loopt momenteel een onderzoek naar de toekomst van de samenwerking met een aantal gemeenten op het gebied van bedrijfsvoeringstaken. Uitgangspunt is dat ook de adviseurs in de loop van het komende jaar overgaan naar de samenwerkingsorganisatie. De overige teamleden zijn al overgegaan. Dit vraagt uiteraard een goede afstemming met het teamhoofd Financiën en goede communicatie in het team. Er speelt een organisatieontwikkelingstraject waarmee de organisatie het komende jaar aan de slag gaat (talentmanagement en strategische personeelsplanning). Dit is wat van jou verwacht wordt:

 • Leiding geven aan team(s) op basis van situationeel leiderschap.
 • Je levert een actieve, integrale bijdrage aan de organisatieontwikkeling
 • Je onderhoudt overleg met de portefeuillehouders over de inzet en prestaties van de medewerkers.
 • Je formuleert tactische doelstellingen en vertaalt deze naar concrete acties, activiteiten en resultaten voor de team(s). Primair op het gebied van de organisatiedoelen en de kernwaarden van de gemeente.
 • Je structureert waar nodig operationele taken en werkzaamheden.
 • Je stemt de inzet van mensen en middelen af, m.n. in nauw overleg met de strategisch adviseurs en de andere teammanagers waar het gaat om het bemensen van (nieuwe) opdrachten.

Functie-eisen

Dit breng je mee:

 • WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in soortgelijke rol binnen een overheidsorganisatie.
 • Brede kennis op financieel terrein.
 • Situationeel leidinggevende en coachende vaardigheden.
 • Politiek bestuurlijke vaardigheden.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.