nl
nl

Interim IT Business Controller – Midden van het land

Interim IT

Business Controller

Een van onze opdrachtgevers, een zelfstandig bestuursorgaan, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim IT Business Controller. De opdracht start begin februari, vraagt een fulltime inzet (40 uur per week) en kent een optie op verlenging. In eerste instantie loopt de opdracht 8 maanden.

Organisatie

Functie

Als Interim IT Business Controller ben je strategische sparringpartner voor het management in een sterk veranderende organisatie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over performance vraagstukken. Daarnaast voorzie je het management van de juiste sturingsinformatie. Dit doe je in een ondersteunende rol naar enkele senior business controllers. Kortom, een toekomstgerichte adviseur! Verder ondersteun je bij het ontwikkelen en implementeren van control methodieken, bij het financiële en operationele risicomanagement en initieer je activiteiten op dit gebied. Je werkt intensief samen met managers, teamleiders en collega-controllers.Je vervangt twee collega's met die met zwangerschapsverlof zijn. Het is echter mogelijk dat vanwege de omstandigheden jouw takenpakket verandert.

Functie-eisen

 • Jij hebt minimaal 5 jaar ervaring met business control binnen een IT omgeving.
 • Jij hebt minimaal 5 jaar ervaring met projectmanagement/leider/advisering binnen organisaties met minimaal 500 fte.
 • Je hebt een afgeronde relevante WO/HBO+ en RC-opleiding, met tien jaar relevante werkervaring als Business Controller.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde of Accountancy of Controlling
 • Je hebt actuele (in de afgelopen 15 jaar) en minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring als Business Controller.
 • Je begrijpt de business en hebt gevoel voor de uitdagingen waar zij voor staat.
 • Je bent een stevige gesprekspartner naar stakeholders toe, je houdt van verandering en je hebt gevoel bij de impact die verandertrajecten hebben op de zachte kant van de organisatie.
 • Je hebt een ondernemende en klantgerichte instelling.
 • Je bent analytisch sterk, flexibel en resultaatgericht. Je hebt samenwerken hoog in het vaandel staan.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.
 • Je overziet de delen en het geheel van ontwikkelingen, vraagstukken, gegevens, opdrachten en projecten en begrijpt hoe deze elementen met elkaar samenhangen en kan dit inzicht op effectieve manier vertalen naar handelen.
 • Je bent in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.
 • Je bent in staat richting en sturing te geven aan een of meerdere medewerkers om de afdelingsdoelen te realiseren.
 • Je vormt je een beeld van de huidige situatie en relevante toekomstige ontwikkelingen en vertaalt deze in beleid op lange termijn voor de organisatie.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.