nl
nl

Interim Manager

Bedrijfsvoering (gemeente)

Een van onze opdrachtgevers, een middelgrote gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Manager Bedrijfsvoering. De opdracht start eind oktober, heeft een looptijd van minimaal 6 maanden en vraagt een inzet van 36 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

Organisatie

Onze opdrachtgever zoekt een innovatieve ontwikkelingsgerichte Manager Bedrijfsvoering om verder te bouwen aan een moderne en professionele organisatie. Samen met de teamleiders breng je de al ingezette organisatieontwikkelingen een stap verder en stuur je op de uitvoering ervan.De afdeling Bedrijfsvoering bestaat op dit moment uit 80 personen, verdeeld over de teams  Advies & Interne Dienstverlening, Proces-en Informatiemanagement, Financiën & HR en het cluster  Belastingen en basisregistratie elk met een eigen leidinggevende. De volgende beleidsterreinen zijn vertegenwoordigd binnen de teams: Facilitair, Bestuurssecretariaat, Communicatie, Juridische zaken/privacy, Inkoop en Aanbesteding, Informatiebeheer, IV en I-regie, Continu Verbeteren, Financiën, HR en Belastingen basisregistratie.

Functie

Als Interim Manager Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van een gedeelde, toekomstbestendige, strategische visie op bedrijfsvoering. Dit doe je in synergie samen met de teamleiders en de medewerkers. Je benut de capaciteiten en kwaliteiten binnen de teams om de doorontwikkeling te realiseren. Hierbij geef je richting én ruimte aan de professionals in de afdeling. Je geeft direct leiding aan de teamleiders en maakt met hen afspraken over de te behalen resultaten. Als integraal manager ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bedrijfsprocessen, de dienstverleningsproducten en de prestaties. De diverse beleidsterreinen hebben veel verbinding met de hele organisatie en de uitvoering en moeten daarin de samenwerking opzoeken. De nadruk voor de komende periode ligt op het werkveld financiën en control en informatievoorziening  (de digitale transformatie).Daarnaast draag je vanuit het MT bij aan complexe, concern brede opgaven en vraagstukken waarbij je de integraliteit bevordert.Algemeen

 • Jij maakt de vertaalslag (strategisch, tactisch en operationeel) naar de praktijk en legt  zowel extern als intern op verschillende niveaus de verbinding (bestuur, MT, medewerkers, afdelingen).
 • Je draagt bij aan de integrale verantwoordelijkheid voor de concern brede afstemming van de beleids- en bedrijfsvoeringprocessen en -projecten: de manager ziet welk proces er doorlopen moet worden om uiteindelijk tot een gezamenlijk eindproduct te komen.
 • Je vormt, samen met  de gemeentesecretaris,  manager Ruimte,  manager Dienstverlening en de manager Samenleving het MT. In die hoedanigheid is de manager medeverantwoordelijk voor de strategische koers en ontwikkeling van de organisatie als geheel. De managers worden rechtstreeks aangestuurd door de Gemeentesecretaris.

Functie-eisen

 • Je bent een stevige strategische gesprekspartner voor het bestuur, de directie, het managementteam en je teamleiders.
 • Je beschikt over verbindende kwaliteiten, bedrijfskundig inzicht en je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent een coachend en inspirerend leidinggevende, waarbij je ook op jezelf reflecteert.
 • Je beschikt over het vermogen om medewerkers in hun kracht te zetten, o.a. door echt te luisteren, af te pellen en daardoor de juiste interventies op het proces te kunnen doen.
 • Je hebt een stabiele persoonlijkheid en biedt daarmee veiligheid en duidelijkheid voor je medewerkers. Je bewaakt de kaders en neemt verantwoordelijkheid voor de continuïteit van de afdeling. Je bent transparant: je zegt wat je doet en doet wat je zegt.
 • Je verbindt je aan de missie en visie van onze organisatie en draagt dit uit. Je hebt oog voor de individuele ontwikkeling en talenten van medewerkers en stimuleert hen in die ontwikkeling.
 • Je bent besluitvaardig en in staat om strategie, samen met de teamleiders, om te zetten in haalbare plannen en resultaten. Daarbij heb je oog voor de bestuurlijke prioriteiten en de haalbaarheid in de organisatie.
Wij verwachten dat jij het volgende meebrengt:
 • Een afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau in de richting van bedrijfsvoering en/of financiën & control.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring uit de afgelopen 6 jaar met verandermanagement.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring uit de afgelopen 10 jaar als concern/afdeling/domein manager binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring uit de afgelopen 6 jaar als leidinggevende op het gebied van bedrijfsvoering en/of financiën & control binnen gemeentelijke organisatie.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande eisen voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.