nl
nl

Interim Manager

Projectbeheersing (waterschap)

Een van onze opdrachtgevers, een waterschap, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Manager Projectbeheersing. Deze opdracht heeft een looptijd van 12 maanden, kan maximaal 36 maanden verlengd worden en vraagt een part-time inzet van 24 uur per week. De startdatum is begin oktober 2021.

Organisatie

Het waterschap werkt 24 uur per dag met water. Dat doen ze voor inwoners en bedrijven in hun regio. De hoogste prioriteit is veiligheid, gezondheid en welzijn. Bovendien staan zij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen zij voor nu en later zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.Het waterschap biedt veiligheid tegen overstromingen aan burgers en bedrijven door de dijken goed te beheren. Ook onderhoudt zij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen. 

Functie

De Interim Manager Projectbeheersing heeft een centrale rol in het projectteam. Jij bent degene die de IPM-rollen verbindt. Je legt verantwoording af aan de projectmanager, die verantwoordelijk is voor de interne samenwerking.

 • Je bent binnen het IPM-model verantwoordelijk voor de integrale projectbeheersing van het project.
 • Je zorgt dat er altijd integraal zicht is op de actuele status van alle beheers aspecten: tijd, geld, kwaliteit, risico’s, informatie, organisatie, bestuurlijke besluitvorming en de beleidsdoelstellingen van het project.
 • Je beoordeelt facturen en zorgt ervoor dat de juiste informatie wordt afgeleverd bij de financiële administratie.
 • Als MPB ben je de interne waakhond die de overige rolhouders scherp houdt op hun taken en verantwoordelijkheden.
 • Je coacht een junior MPB binnen het waterschap op het vlak van projectbeheersing binnen het programma en de deelprojecten van Gebiedsplan Raam.
 • Je deelt ervaringen op het gebied van projectbeheersing met vakgenoten binnen de waterschap organisatie.

Functie-eisen

 • Je hebt een hands-on mentaliteit ten aanzien van het opstellen van planningen, risicodossiers en ramingen, deze bewaken en actueel houden gedurende de uitvoering van het programma.
 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO/WO-opleiding.
 • Je hebt aantoonbaar werkervaring met risicomanagement, risico-gestuurde regievoering, aanspreken, rapporteren, bestuurlijke context, plannen en begroten en het werken met resultaatafspraken.
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied van projectbeheersing (in de afgelopen 15 jaar) binnen projecten en/of programma’s van een waterschap en een van de volgende publieke organisaties: Ministerie, Rijkswaterstaat, Provincie en/of Gemeente.
 • Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring (in de afgelopen 15 jaar) met het werken aan grotere complexe projecten en/of programma’s in het fysiek ruimtelijk domein (waterveiligheid, waterbeheer, infrastructuur, (landschappelijke) gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling).
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in een IPM-rol als projectmanager, in zowel de voorbereidings- als de uitvoeringsfase.
Geef in je CV en motovatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.