nl
nl

Interim Medewerker Verbijzonderde Interne Controle (VIC) – Midden van het land

Interim Medewerker Verbijzonderde

Interne Controle (VIC)

Een van onze opdrachtgevers, een kleine gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Medewerker Verbijzonderde Controle (VIC). De opdracht start eind januari 2022, heeft een looptijd van minimaal 4 maanden en vraagt een inzet van gemiddeld 36 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

Organisatie

Onze opdrachtgever heeft 200+ medewerkers. De organisatievisie is een belangrijke basis. Om de inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, houdt men de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van medewerkers en organisatie is erg belangrijk. Het doel is een wendbare en rolbewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving. Als gemeentelijke organisatie werkt de opdrachtgever voor een diverse samenleving. Daarom is het belangrijk dat de organisatie net zo divers is. Er speelt een aantal belangrijke projecten, bijvoorbeeld de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Momenteel is een omgevingsvisie -als onderdeel van de Omgevingswet- in ontwikkeling evenals verschillende bouwprojecten.

Functie

Als Interim Medewerker Verbijzonderde Controle zijn dit jouw werkzaamheden:

 • Zelfstandig uitvoeren van de verbijzonderde interne controle (VIC) op basis van het jaarplan, resulterend in het twee keer per jaar opstellen van controle verslagen.
 • Actief signaleren en bespreekbaar maken van kansen/mogelijkheden/noodzaak voor verbetering van de interne beheersing.
 • Aan de hand van de uitkomsten van de VIC de controller adviseren over de formulering en de inhoud van de rechtmatigheidsverantwoording.
 • Brede coördinatie en afstemmingsfunctie ten behoeve van de accountantscontrole: aanspreekpunt voor de accountant, uitzetten van de accountantsvragen en beoordelen van de aangeleverde info voor de accountantscontrole
 • Volgen landelijke ontwikkelingen met betrekking tot de VIC-functie en deze omzetten in informatievoorziening, afstemmingsgesprekken en concrete advisering.
 • Werken binnen globale, niet vastomlijnde kaders. Werkzaamheden komen in hoge mate neer op zelfstandig werken en op toepassen van ‘professional judgement’.
Aanvullende werkzaamheden:
 • Opstellen en actualisatie normenkader 2022 en tevens verzamelen nieuwe verordeningen en beleidsregels.
 • Aanleveren info voor jaarrekeningcontrole op het gebied van Governance integriteit en fraudebeheersing.
 • Aan de hand van decentrale VIC-rapportage opstellen van de concernrapportage VIC die aangeboden wordt aan MT en B&W, uiteraard in overleg met concern control.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau in de richting van bedrijfseconomie.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van interne controles.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van Verbijzonderde Interne Controles (VIC).
 • Aantoonbare ervaring met accountantscontroles.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.